۱۴۰۳ ششم ارديبهشت - 09:10 ب.ظ

باحضور وزیر ارشاد و وزیر ارتباطات؛ارکستر سمفونیک تهران این بار از «سرزمین دلاوران» نواخت

ارکستر سمفونیک تهران این بار از «سرزمین دلاوران» نواخت
نوای فارس- مهرنوش قضاوتی: سیزدهمین روز دی ماه ارکستر سمفونیک تهران و گروه کر در تالار وحدت روی صحنه رفت. در این کنسرت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی و گروه کر به رهبری رازمیک اوحانیان و مهدی قاسمی کنار یکدیگر هم صدا شدند تا از پوئم سمفونی «سرزمین دلاوران» رونمایی شود. «سرزمین دلاوران» به همت موسسه «پیام آزادگان» و «بنیاد رودکی» با قطعاتی از احمد پژمان رو نمایی شد.

ساعت از نه گذشته بود و صندلی های روی صحنه مانند تماشاگران انتظار ورود ارکستر سمفونیک و گروه کر را می کشید. این انتظار پس از دقایقی با ورود مجری برنامه به پایان رسید. او پس جملات شروعی برنامه از مدیر موسسه پیام آزادگان دعوت کرد. مدیر موسسه پیام آزادگان پس از سلام و خوش آمد گویی، گفت: به رسم ادب و اخلاق آزادگان باید از همه کسانی که از ایده تا اجرای امروز زحمت کشیدند، تشکر کنم. تولید این اثر وظیفه ما بوده و باید انجام می شد. این موسسه یادگار حاج آقا ابوترابی‌ است و در صدد ترویج فرهنگ، آثار زیادی را منتشر کرده است. امشب کاری فاخر را خواهید شنید. طرح اولیه این اثر براساس صبر و پایداری بوده است. سپس از احمد پژمان و شهرداد روحانی نام برد و گفت: ما خواستیم بهترین ها را انتخاب و ‌با آنها همکاری کنیم. شعر این سمفونی را عبدالجبار کاکایی سروده است. او سپس از محمد علی بهمنی، علی مرادی خانی، ... تشکر کرد و به همسران آزادگان خیر مقدم گفت.

مجری از ارکستر سمفونیک دعوت نمود تا روی صحنه بیاید. اعضای ارکستر  در میان تشویق پیوسته حاضران در جای خود نشستند، سپس گروه کر وارد شد و در پشت ارکستر ایستاد.

پس از دکلمه عبدالجبار کاکایی، ارکستر قطعه ابتدایی «نیایش» را کوبنده و حماسی آغاز کرد. این قطعه شروعی برای روایتی از پیش از جنگ تا پس از جنگ بود. در این قطعه که پیش از جنگ را تصویر می کرد، هماهنگی بی نظیر اعضای ارکستر و گروه کر نمایانگر یک پارچگی ایران شد. پس از «نیایش»، کاکایی روی صحنه حاضر گشت. او از شروع جنگ هشت ساله دکلمه کرد و در آن از دفاع و رفتن رزمندگان به جنگ گفت تا مقدمه ای برای قطعه بعدی با نام « آغاز نبرد» باشد. در میان رفت و آمد آرشه ها، ساز های بادی نیز در این قطعه با ارکستر همراه گشت.

قسمت سوم این سمفونی نواخته شد تا وضعیت رزمندگان را در «در بند دشمن» با موسیقی توصیف کند. این قطعه به آرامی با نوای ویولن آغاز شد و در ادامه‌ توانست فضای حزن را در عین امید و صبر بیان کند.

«نبرد دلیران» پس از دکلمه ای دیگر از عبدالجبار کاکایی، طنین اندخت. در «نبرد دلیران» همه ساز ها هم صدا شدند تا قسمت پایانی جنگ را روایت کنند.

دکلمه انتهایی کاکایی نوید فتح و پایان جنگ را داد و پیروزی پس از هشت سال دفاع مقدس با قطعه پایانی «جشن» یادآوری شد. این قطعه حماسی با شیرینی پایان نبرد و ورود آزادگان، حسن ختامی برای پوئم‌ سمفونی «سرزمین دلاوران» بود.

حاضران در انتها ارکستر و گروه کر را تشویق نمودند. شهرداد روحانی رو به جمعیت گفت: این قطعات را به انسان های والایی که با فداکاری و از جان گذشتگی باعث شدند یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمن نیفتد، تقدیم کردیم. کار های هنرمندان به حمایت های بیشتر احتیاج دارد. باید این قطعات به جای جای ایران برسد. روحانی سپس از احمد پژمان دعوت کرد تا روی صحنه بیاید. پژمان از جمعیت خواست تا ارکستر و گروه کر را مورد تشویق قرار دهند. جمعیت ارکستر سمفونیک تهران، گروه کر، احمد پژمان  و عبدالجبار کاکایی تشویق کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل دفتر موسیقی، مدیر عامل انجمن موسیقی، ... به تماشای این اجرا نشستند.

عکس های امیر رسام مهر از این اجرا را در ادامه ببینید:
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q