۱۴۰۳ بيست و يکم مهر - 06:23 ق.ظ

بررسی امکان تغییر سرود ملی ایران / حسن ریاحی: تعصبی به این اثر ندارم

بررسی امکان تغییر سرود ملی ایران / حسن ریاحی: تعصبی به این اثر ندارم
نوای فارس: به تازگی علیرضا قزوه شاعر و مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در حاشیه مراسم رونمایی از مجموعه آثار حمید سبزواری در سخنانی عنوان کرده است که سرود ملی ایران نیاز به تغییر دارد.

قزوه در توضیح این مساله عنوان داشته که این سرود دارای بن‌مایه و وزن حماسی نیست و باید از نو با شعری که شاعران جوان و حماسی‌سرای این روزگار آن را خواهند سرود، ساخته شود.

به گزارش نوای فارس به نقل از مهر، این اظهار نظر که شب گذشته در شبکه‌های مجازی بازتاب پیدا کرد این مساله را به وجود می‌آورد که آیا چنین ادعایی درباره سرود ملی ایران صحت دارد و این سرود دارای لحنی غیرحماسی است و دیگر اینکه سازوکار تغییر این سرود چگونه است.

عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه‌سرای ایرانی در پاسخ به این سوال که آیا سرود ملی ایران دارای وجوه حماسی نیست، به خبرگزاری مهر می‌گوید: از منظر جامعه‌شناسان انسان ایرانی دارای دو وجه حماسه و مرثیه است ما در فرهنگمان هم سوگ سیاوش را داریم و هم حماسه رستم را و هر دو نیز آنقدر برجسته هست که نماد فرهنگی ما نیز باشد. درباره سروده ملی ما نیز وضعیت همین است هم عناصر کلامی مانند فر و ایمان هست و هم نام و یادی از شهیدان است. من البته این سرود را ایده‌آل نمی‌دانم و فکر می‌کنم نام افراد و اشخاص نباید در چنین سرودهایی باشد.

کاکایی همچنین درباره پیشنهاد تغییر سرود ملی ایران نیز گفت: بحث تغییر در این سرود را باید دید که با چه کیفیتی مطرح می‌کنیم ... من لزوما توصیه نمی‌کنم که باید سرود ملی ما با هدف حماسی‌تر شدن تغییر کند به نظر من سرود ما باید معرف فرهنگ ما باشد و حماسه و مرثیه و مدارا و صلح را توامان داشته باشد.

همچنین حسن ریاحی سازنده قطعه موسیقایی این سرود نیز  در گفتگو با مهر درباره شائبه حماسی نبودن آن گفت: من این سرود را در گام ماژور و پیش درآمد ماهور ساختم و رویکردم در آن حالتی حماسی نیز داشت. چه در شروع و چه در اوج و چه در پایان با این همه اگر امروزه پیشنهاد کنند که این سرود را تغییر دهند ایرادی بر آن نمی‌بینم و تعصبی به این ساخته ندارم.

وی ادامه داد: ساختن یک قطعه موسیقایی یک دقیقه‌ای که بخواهد مفاهیم و موضوعات زیادی را در خود بگنجاند کار سختی است و فکر نمی‌کنم بشود به سادگی از عهده این کار برآمد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان اصلاح بخشی‌هایی از این قطعه را میسر می‌داند یا خیر نیز گفت: فکر نمی‌کنم بشود این قطعه را تغییر داد. کار سختی است. همه تنطیماتش به هم می‌ریزد و حتی لازم است دوباره برای قطعه تازه شعری سروده شود. من اصلاحی برای این قطعه به فکرم نمی‌رسد و آنچه هست بافت یکدستی دارد و اصلاحش کار ساده‌ای به نظر نمی‌رسد.
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q