۱۴۰۳ چهارم ارديبهشت - 11:48 ق.ظ

محسن قمی درگفت وگو بانوای فارس:در موسیقی کلام حرف اول را می زند

در موسیقی کلام حرف اول را می زند

نوای فارس - مریم خوشرنگ: خواننده  قطعه معروف «دارم از یاد تو میرم» در دهه  پنجاه، در حال جمع آوری دومین آلبوم خود با نام «غرور» است. محسن قمی هنرمند و خواننده با اخلاقی است که می توان از او به عنوان صاحب آثار ماندگار یاد کرد. وی بعد از انتشار و استقبال مردم از آلبوم «چمخاله»، دومین آلبوم خود را به مرحله دریافت مجوز رسانده است.

وی که تجربه حضور در دو دوره متفاوت موسیقایی را دارد در مورد دومین آلبوم خود گفت:

خدا را شکر استقبال از آلبوم «چمخاله» رضایت بخش بود. به همین جهت «غرور» را با دلگرمی بیشتری جمع آوری کردم و البته اگر وزارت  ارشاد ما را همراهی کند هر چه سریع تر، آن را منتشر می کنم.

این خواننده در ادامه گفت:

در این آلبوم نیز با بابک صحرایی، نیکان و بابک زرین همکاری دارم و البته از ترانه های پوریا ربیعی نیز استفاده کردم و همچنین کامران سرشکی نیز در بخش موسیقی و ترانه، در این مجموعه حضور دارند.

قمی از جایگاه بالای ترانه در آثار موسیقایی یادکرد وافزود:

من اعتقاد دارم در موسیقی، کلام حرف اول را می زند. در هر سبک و فضایی از موسیقی، ترانه تاثیرگذارترین بخش آن قطعه است. با ترانه می توان موضوعات اجتماعی، اخلاقی و ... را به گوش مخاطب رساند و هنرمند هرچه در انتخاب ترانه دقت بیشتری داشته باشد پل ارتباطی بین خود و مخاطب را محکم تر می سازد.

وی در پاسخ به این که آیا به برگزاری کنسرت نیز فکر می کند، گفت:

فعالیت اصلی من در صنعت گردشگری است . همین موضوع باعث شده تا برای کار موسیقی، فرصت سازی کنم. مشغله کاری من بسیار است اما به جهت لطف و مهربانی دوستان و پی گیری شان در رابطه با برگزاری کنسرت، در فکر انجام این موضوع هستم البته نه خیلی زود. دوست دارم پاسخگوی مهربانی مخاطبان و دوستان باشم.

این خواننده ‌پیشکسوت در ادامه با توجه به سابقه حضور در دو دوره متفاوت موسیقایی، درباره  این تفاوت، اظهارداشت:

در آن زمان سازمان صدا و سیما تعدادی هنرجو را از میان انبوه مراجعه کنندگان و مشتاقان به هنرموسیقی و خوانندگی، انتخاب و با هزینه سازمان کلاس هایی را برای آموزش آنها تحت نظر اساتید، تشکیل می دادند. من یکی از همان هنرجویان بودم که زیر نظر استاد حنانه آموزش دیدم. همین موضوع باعث شد تا من و خیلی از هم نسلی هایم بصورت حرفه ای وارد عرصه خوانندگی بشویم. آنچه در این کلاس ها می آموختیم به ما در انتخاب شعر و موسیقی و خواندن، کمک بسیاری می کرد. تفاوت عمده این دو دوره در شیوه حضور علاقه مندان به این هنر بود. ضمن اینکه عمق آثار موسیقایی در آن زمان بیشتر بود. البته دلیل اصلی آن هم حضور تکنولوژی و پیشرفت تکنیک های موسیقایی است که این دو دوره را نسبت به هم متفاوت کرده است.

وی درادامه صحبتهای خود درباره ماندگاری آثار موسیقایی اظهار کرد:

کسانی که وارد این عرصه می شوند باید چند فاکتور را در نظر بگیرند. مهم تر از همه شبیه نبودن صدای شان به کسی و البته کپی نکردن صدای دیگران. آشنایی با ترانه، ملودی و مسایل آکادمیک موسیقایی. ضمن اینکه برای فعالیت حرفه ای در این حوزه، باید سرمایه اولیه وجود داشته باشد تا با اطمینان و تداوم کار کرد.

خواننده «دارم از یاد تو میرم» که تمام سعی خود را به کار گرفته تا دومین گام موسیقایی خود را محکم تر بردارد  درباره امضا و سبک خوانندگی خود گفت:

هر خواننده ای وقتی وارد عرصه ی موسیقی می شود باید سبک و فضای خاص خودش را داشته باشد. اولین آهنگی که من خواندم «دارم از یاد تو میرم» نام داشت. آهنگساز این قطعه، رضاقلی ملکی و تنظیم به عهده آندرانیک بود. ضمن اینکه ترانه ی این قطعه نیز از سروده های ذوالقرنین انتخاب شده بود. به آهنگساز توصیه کردم که موسیقی براساس موسیقی شور دشتی ساخته شود با ریتم مدرن باسوناوا که آهنگساز و البته تنظیم کننده به خوبی از عهده ی این کار برآمدند. من امروز هم همان سبک را دنبال می کنم با فضایی مدرن. بهتر است بگویم باور و تفکرات هر خواننده، امضای او می شود. پس چه بهتر، دقت و وسواس بیشتری در تولید و ارایه ی کارهای موسیقی مان داشته باشیم.

وی همچنین درباره انتخاب نام چمخاله برای آلبوم اول خود گفت:

قطعه «چمخاله» به صورت خاصی اتفاق افتاد. از همان زمانی که من دست به ساخت فضای «چمخاله» زدم، سال های خیلی دور، به این موضوع فکر می کردم که مقاله ای در این مورد نوشته شود. زمانی که آقای صحرایی به چمخاله آمدند، به ایشان گفتم می شود مقاله ای درباره ی اینجا بنویسید. آقای صحرایی گفتند من برای چمخاله ترانه می نویسم. چند روزی با فضای آنجا ارتباط برقرار کردند و بعد از برگشت به تهران با من تماس گرفتند و گفتند ترانه تمام شد. ترانه را که شنیدم حدود شش ماهی برای آن وقت گذاشتم و ملودی آن را ساختم و در نهایت قطعه «چمخاله» به دنیا آمد. خوشبختانه کار موفقی هم بود. توسط آقای بوشهری هم کلیپی برای آن ساخته شد که البته چندین بار هم از شبکه های رسمی صدا و سیما پخش شد. اما آنچه که باید با تاکید به آن اشاره کنم حضور مردم مهربان و شریف این منطقه ست که مهربانی شان باعث ساخت منطقه ی توریستی و گردشگری چمخاله شد.

محسن قمی در یک جمله، به علاقه  به خوانندگی گفت:

علاقه مندان به خوانندگی و البته کسانی که به تازگی وارد این عرصه شدند و یا تصمیم دارند خوانندگی را تجربه کنند،شخصیت هنری و سلامت فکری خودشان را با مادیات و شهرت های کاذب عوض نکنند.

منبع : موسیقی فارس
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q