نوای فارس-پریا حیرتی: ارکستر سمفونیک البرز به تهیه کنندگی و مدیریت اجرایی «محمدحسین تفرشی» در سالن رودکی برج میلاد تهران برای اجرای 8 مردادتمرین خود را آغاز کرده است.
به همین بهانه سری به تمرین این ارکستر زدیم و گفت و گویی کوتاه با تهیه کننده این کنسرت انجام دادیم.
*چرا به فکر برگزاری چنین کنسرتی افتادید؟
ما چند سالی است که برای ارکستر های بزرگ کنسرت برگزار می کنیم. بعد از سال 88 که فعالیت ارکستر ملی متوقف شد، این سعادت نصیب ما شد که با راهنمایی استاد فخرالدینی و مدیریت من و برادرم ارکستر «مهرنوازان» راه اندازی شدکه به نوبه خوداتفاق بسیار بزرگی بود.
این ارکستر با همراهی نوازندگان بزرگ در چند نوبت به روی صحنه رفت. در کنار این ارکستر، به مدت 3 سال متوالی به خوانندگی «حسام الدین سراج» کنسرت «وداع» را برگزار کردیم.
بعد از برگزاری کنسرت برای این ارکستر ها، «اپرای عاشورا» به رهبری آقای عبدی را شروع کردیم. این اپرا به نوعی پایه گذار پروژه «شب های آهنگسازان ایرانی» بود که تصمیم داشتیم در سال 94 برگزار کنیم. هر چند بنا به دلایلی آن اپرا نتوانست به روی صحنه برود اما تمرین هایش برای به وجود آمدن این ارکستر بسیار موثر بود.
پروژه «شب های آهنگسازان ایرانی» در سال 94 آغاز به کار کرد. دراولین برنامه آثار استاد «هوشنگ کامکار» را به روی صحنه بردیم. دومین برنامه که قرار است 8 مرداد برگزار شود، به آثار استاد «لوریس چکناواریان» اختصاص دارد. هدف ما این است که به صورت متوالی در طول سال آثار آهنگسازان بزرگ ایرانی را به روی صحنه ببریم.
*فقط آثار آهنگسازان ایرانی اجرا می شود؟
البته که نه! «ارکستر سمفونیک البرز» به رهبری «سهراب کاشف» در کنار اجرای آثار ایرانی، آثار مطرح کلاسیک جهان را هم اجرا می کند که به نوعی سطح شنیداری مخاطبان را ارتقا می دهد. استاد چکناواریان همکاری خیلی خوبی با ما داشتند و آثارشان را در اختیارمان قرار دادند.
*عمده ویژگی بارز این ارکستر چیست؟
نوازنده های مطرح ایران در این ارکستر حضور دارند واین موضوع باعث افتخار ماست. من قدر دان تک تکشان هستم که اعتماد کردند و زمان زیادی از روزشان را در اختیار ما قرار می دهند. اتفاقات خوب، رفتار های خوب نقطه قوت این ارکستر است.
*هدفتان از برگزاری چنین برنامه هایی چیست؟
همدلی بزرگترین هدف ماست. سطح کیفی ارکستر بسیار بالاست. متاسفانه در این اجرا استاد رحیمیان حضور ندارند اما در اجرای قبلی حضور استاد ارسلان کامکار و استاد رحیمیان با هم بر روی استیج اتفاق ارزشمندی بود. حضور پیشکسوتان در این ارکستر باعث بالا رفتن اعتبار هنریش شده است.
* وقتی نوازندگان بزرگ ایران در یک ارکستر جمع می شوند، مسلما هزینه اجرای برنامه بسیار بالا می رود. از آنجایی که شما بخش خصوصی هستید و حمایت دولت را ندارید، هزینه ها را چگونه تامین می کنید؟
برای اجرای این چنین برنامه هایی دنبال منافع مالی نیستیم. بلکه تمام قصدمان خدمت به موسیقی ایران است. تعهد هنری که داریم باعث می شود چنین کنسرت هایی را برگزار کنیم. اسپانسر های خصوصی خیلی به ما کمک می کنند. با حضورشان مخارج این ارکستر تامین می شود.
در ادامه عکس های شیرین رسام از تمرین این گروه را ببینید:منبع : موسیقی فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید