۱۴۰۳ هجدهم ارديبهشت - 10:06 ب.ظ

با حضور چهره های موسیقی، سینما و تلویزیون«بغض های پاییزی» رونمایی شد

«بغض های پاییزی» رونمایی شد

نوای فارس – پریا حیرتی: نشست نقد و بررسی اولین آلبوم «فرهاد یوسفی» با نام «بغض های پاییزی» برگزار شد.

در این نشست که با حضور مهمان ویژه از جمله دانیال عبادی, علیرضا بلورچی, علی اوجی, بابک صحرایی, شهرام زمانی, حامد جوادی, امیر یوسف فیروزی, احسان متولی, شهربانو موسوی, سمیرا ذکایی, فرانک تمنایی و نرگس عبدالمالکی برگزار شد،

فرهاد یوسفی در ابتدای صحبت های خود عنوان کرد:" بیش از ده دقیقه زمان می خواهم تا از تمام کسانی که در این سال ها در کنار من بودند و من را برای تهیه این آلبوم  همراهی کردند تشکر کنم."

وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به طولانی شدن روند تولید آلبوم گفت:" آشنایی من با تورج شعبان خانی به بیش از چهارده سال پیش برمی گردد که به واسطه ایشان با آقای بابک صحرایی آشنا شدم و از ترانه های ایشان برای این آلبوم استفاده کردم. بعد از آن با آقای علی اوجی آشنا شدم و من را با مهرداد نصرتی آشنا کردند."

پیام زمانی در گفته های خود، پیگیر بودن و تلاش شبانه روزی فرهاد یوسفی را مطرح کرد و گفت:" از نزدیک شاهد بودم تا نیمه شب در استودیو مشغول کار کردن روی آهنگ هایش بود و شرایط کاری اش او را وادار می کرد بعد از آن به محل کارش برود. تمام زندگی اش را وقف تولید آلبوم بغض های پاییزی کرد. از اینجا به بعد رسانه ها باید حمایتش کنند چرا که او کار خود را انجام داده است."

تورج شعبان خانی با تاکید بر این موضوع که من در ایران ماندم تا کم کار نباشم و به جوان ها کمک کنم، به مسائلی اشاره کرد که گریبان موسیقی را گرفته و رو به خبرنگاران گفت:" شرایط کار کردن در این سال ها خیلی عوض شده است. در گذشته ما با کمپانی هایی مثل کاسپین طرف حساب بودیم. قیمت یک ترانه صد و بیست تومان بود و گران ترین ترانه پانصد تومان. کارها مردمی بود. من «نازی نازکن» را پاپیولار ساختم و می بینید که هنوز شنونده خودش را دارد. معیارها امروز برای ساخت آهنگ عوض شده است."

وی در ادامه صحبت های خود در خصوص خوانندگان جوان گفت:" یک خواننده جوان حق دارد موسیقی مدرن بخواند. باید برای ساخت موسیقی به سن خواننده توجه کرد. خواننده هایی مثل فرهاد که پاپ سنتی می خوانند خیلی خوب شنیده می شوند و مردم با آنها ارتباط برقرار می کنند."

فرهاد یوسفی پس از تورج شعبان خانی با اشاره به اینکه در آلبوم بعدی خود، بار دیگر ترانه و ملودی های خودش را اجرا خواهد کرد گفت:" آنچه در آلبوم من می شنوید سی درصد از آن چیزی است که من هستم و می خواستم به مخاطب نشان بدهم. طولانی شدن مسیر آلبوم تا به انتشار رسیدنش مسائلی را پیش آورد اما اگر با دقت آلبوم را گوش کنید نکات مثبت زیادی را درک می کنید. ملودی هیچ کدام به هم شبیه نیست."

بابک صحرایی نیز در گفته های خود نکات مهمی را خاطر نشان کرد. وی به عدم وجود بستر مناسب برای پیشرفت و رشد خوانندگانى كه مى خواهند قدم هاى اول براى ورود به موسيقى را بردارند اشاره کرد و گفت:" نظام سرمایه داری بر موسیقی هم سلطه پیدا کرده است و خواننده هاى جوان برای تولید آلبوم باید از پشتوانه مالى هنگفتى برخوردار باشد. اگر یک خواننده بخواهد با چهره های مطرح موسیقی برای ساخت آلبوم همکاری کند تا شانس بيشترى براى موفقيت داشته باشد براى هر قطعه اش دست كم بايد حدود ده الى پانزده ميليون تومان هزينه كند. با اين ترتيب هزينه يك آلبوم يعني ترانه، آهنگ، تنظيم، نوازنده و استوديو حدود صد ميليون تومان مشود و این تازه اول راه است و بعد از توليد آلبوم به مرحله تکثیر و انتشار می رسد. اگر قرار باشد یک آلبوم موسیقی در تهران به خوبی دیده شود باید پنجاه هزار نسخه تکثیر شود که در حال حاضر هزينه چاپ و تكثير و انتشار هر يك سي دي حدود هزار تومان است. يعنى خواننده براى اينكه آلبومش پخش خوبى داشته باشد نيز بايد حدود پنجاه ميليون تومان هزينه كند. مجموع اين هزينه ها باعث مى شود بسيارى از استعدادهاى جوان توان طى كردن مسير لازمه براى موفقيت را نداشته باشند. در شرايط امروز موسيقى ما، شركت ها نيز تهيه كنندگى خواننده هاى تازه آمده و ناشناس را بر عهده نمى گيرند و تمام اين هزينه ها به دوش خود خواننده است و متاسفانه در حال حاضر داشتن استعداد برای پیشرفت کافی نیست. تهیه کننده ها هم حق دارند که از چهره های جوان حمایت نکنند و فقط به سمت خواننده هاى مشهور بروند چون در حال حاضر جامعه عادت كرده موسيقى را به رايگان از سايت هاى اينترنتى دانلود كند و با توجه به بحث كپى و دانلود آلبوم ها و عدم تمايل مردم به خريد آلبوم خواننده ها، بحث توليد و انتشار آلبوم خواننده هاى تازه آمده براى شركت ها توجيه اقتصادى ندارد. در مورد خواننده هاى مشهور هم سود اقتصادى شركت ها از كنسرت خواننده هاست به همين خاطر قرارداد آلبوم خواننده هاى مشهور به همراه اجراى كنسرت منعقد مى شود.

بابك صحرايى در ادامه به بحث دستمزد ترانه سراها و آهنگسازهاى شناخته شده اشاره كرد و گفت:

من براى هر ترانه ام هفت ميليون تومن مى گيرم چون معتقدم من و تعدادى ديگر از ترانه سراها و آهنگسازها و تنظيم كننده ها اين توانايى را داريم كه اتفاق مثبتى را براى يك خواننده ايجاد كنيم.در ادامه مسير هنرى خواننده هم هيچ سهم مالى از موفقيت هاى خواننده نداريم. به همين خاطر اگر به سرنوشت يك ترانه يا آهنگ موفق نگاه كنيم هزينه دريافت شده هزينه نا به جايى نيست. به عنوان مثال استاد تورج شعبانخانى كه خواننده اى مثل فريدون فروغى را به موسيقى معرفى كرده و آهنگ جاودانه اى براى بسيارى از خواننده هاى بزرگ ساخته، در چهل سال گذشته هيچ سهمى از موفقيت خواننده ها نداشته و تمام سهم مادى اش همان دستمزدى بوده كه در ابتدا دريافت كرده

در اينجا بابك صحرايى رو به تورج شعبانخانى گفت: شما به عنوان مثال از موفقيت و ماندگارى آهنگ همسفر تنها نرو در چهل سال گذشته چقدر سهم داشتيد؟

تورج شعبانخانى گفت: آن زمان پنج هزار تومان بابت اين آهنگ گرفتم. همين.

بابك صحرايى صحبت های خود را با دلایل قدیمی شدن تنظیم ها ادامه داد و گفت:" تنظیم هایی که در آنها از ساز زنده استفاده می شود و ارکسترال هستند قدیمی نمی شوند چرا که صداى ساز زنده تغيير نمى كند. صداى پيانو زمان شوپن و بتهوون هم همينى بوده كه الان مى شنويم و دويست سال ديگر هم همين خواهد بود اما در تنظیم های الکترونیک، صداها و افكت ها هر روز در حال تغييرند و این دلیل اصلی قدیمی شدن تنظیم های این چنینی است و گذر زمان به آن ها لطمه وارد می کند. در ترانه اما با بحث قديمى شدن كمتر مواجهيم و فقط شامل ترانه هايى مى شود كه برای یک اتفاق خاص و روز جامعه و مردم و اصطلاحا به شكل سفارشى نوشته شود و بعد از چند سال شنونده دیگر احساس نزدیکی سابق را با آن اثر ندارد چون از آن اتفاق يا موضوع خاص دور شده. در ساير موارد اين اتفاق نمى افتد. من همیشه سعی کرده ام ترانه هایم مشمول مرور زمان نباشد. به عنوان مثال ترانه بچه های البرز را سال ١٣٨٠ نوشتم و سال ١٣٩٠ منتشر شد و به موفقيت دست پيدا كرد. همه ترانه سراها در هر دو حالت ترانه مى نويسند و ترانه سرايى موفق تر است كه بتواند ترانه اى بنويسد كه در گذر زمان رنگ كهنگى به خود نگيرد

بابك صحرايى در پايان گفت: تنها با رسيدن به يك همدلى جمعى مى توانيم از شرايط فعلى، يعنى نبودن امكانات مناسب براى رشد استعدادهاى تازه، خارج شويم. اينكه همه ما از ترانه سرا و آهنگساز و تنظيم كننده تا شركت ها دست به دست هم بدهيم و فضاى بهترى براى رشد خواننده هاى جوان ايجاد كنيم كه با توجه به شرايط حال حاضر بعيد مى دانم به اين زودى همدلى مناسبى ميان اهالى موسيقى ايجاد شود تغيير خاصى در شرايط فعلى صورت گيرد. . موسيقي ما شبيه كودكى است كه سر راه گذاشته شده. هر وقت اين كودك موفقيتى كسب مى كند ده ها پدر و مادر پيدا مى كند، اما وقتى بحث حمايت پيش مى آيد، هيچكسى خودش را مسئول نمى داند.

او همچنین از مازیار رضا خانی، دبیر جشنواره پروین و مدیر پردیس سینماگالری ملت ، تشکر ویژه کرد و گفت: «اگر همراهی و حضور مازیار رضاخانی نبود، به طور حتم راه به جایی نمی بردم. ضمن اینکه از امیرعلی مسلمی، عکاس و دوست هنرمندم و البته مهدی میرزاباقریان بسیار سپاسگزارم. 

فرهاد یوسفی در پایان باز هم از کسانی که او را در این مسیر همراهی کردند تشکر کرد, ضمن اینکه از تمام زحماتی که خواهرش, فرانک یوسفی مجری و گوینده کشور, برای او کشیده است قدردانی کرد.

منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q