۱۴۰۳ هفدهم ارديبهشت - 03:01 ب.ظ

مدیر عامل خانه موسیقی:فستیوال موسیقی تهران می تواند برای مخاطب الگو ساز باشد

فستیوال موسیقی تهران می تواند برای مخاطب الگو ساز باشد

نوای فارس: حمیدرضا نوربخش گفت: چشم انداز بلند مدت ما این است که فستیوال موسیقی تهران نمونه ای برای ارائه موسیقی خوب باشد که به مخاطب عرضه گردد و برای او الگوسازی کند.

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی در گفت و گو با ستاد خبری جشن خانه موسیقی، گفت: ما در سالگرد تاسیس خانه موسیقی و تقریبا از دومین سال تاسیس آن جشنی را به عنوان جشن خانه موسیقی برگزار کرده ایم و سعی کردیم در این جشن هم نگاهی به عملکرد یک ساله خانه موسیقی داشته باشیم و هم  اتفاقات موسیقی، موضع خانه موسیقی و همچنین نقشه راه آینده جامعه موسیقی همراه با گوشزد برخی از مشکلات و چالش ها مورد توجه قرار گیرد.

دبیر جشن شانزدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی گفت: در دوره هایی که برگزار شد کم کم به این سمت و سو رفتیم این جشن را به یک جشنواره تبدیل کنیم که در بعضی از سال ها این اتفاق افتاد ولی به دلیل اینکه سازو کار مشخصی را برای آن نداشتیم ارتقا پیدا نکرد تا اینکه از سال گذشته به طور جدی به این اندیشیدیم که باید یک فستیوالی را پایه ریزی شود که مثل فستیوال های معمول دنیا بتواند ویترینی از کلیت موسیقی ما باشد و باعث ایجاد شور و نشاط و حرکتی در جامعه بشود. این می تواند در دراز مدت نیز نمونه ای برای ارائه موسیقی خوب باشد که به مخاطب عرضه گردد و برای او الگوسازی کند. این چشم انداز دراز مدت ما است.

نوربخش تصریح کرد: نگاه دیگر ما این است که معمولا فستیوال ها با مکان ها پیوند می خورد و ما این جشنواره را به عنوان فستیوال تهران مثل دیگر فستیوال هایی که به نام شهرها خوانده می شود نامگذاری کردیم که عمارت مسعودیه به عنوان یکی از  زیباترین و قدیمی ترین نمادهای  شهر تهران گزینه خوبی برای این مساله بود. پارسال همکاری خیلی خوبی از سوی دست اندرکاران عمارت مسعودیه  با ما صورت گرفت و ما فضا را برای این جشن و فستیوال آماده کردیم. آنجا یک حوض بزرگی وجود داشت که ما باید آن را می پوشاندیم تا امکان برپایی کنسرت فراهم شود چراکه بخش بزرگی از فضا را گرفته بود.

وی ادامه داد: پارسال این کار انجام شد و ما کل فضای حوض را پوشاندیم و چینش مناسب کنسرت آنجا انجام گرفت اما امسال متاسفانه اجازه ندادند این کار انجام شود و یکی از دلایلی که عنوان شد از سوی میراث فرهنگی بود که گفتند فشاری که بر روی حوض وارد می شود ممکن است سبب تخریب آن شود از اینرو مکان برگزاری ما تغییر کرد. شاید اگر برنامه ما صرفا برگزاری مراسم جشن بود می توانستیم از آن فضا استفاده کنیم ولی برای کنسرت مناسب نبود؛ این بود که امسال آنجا برگزار نمی کنیم و در آخرین روزهایی که داشتیم ناامید می شدیم برج میلاد اعلام همکاری کرد و قرار شد امسال این مراسم در برج میلاد برگزار شود.

مدیر عامل خانه موسیقی با اشاره به عدم حضور گروه های خارجی در فستیوال موسیقی تهران، بیان کرد: قرار بود فستیوال در شهریور ماه برگزار شود که به دلیل تغییر زمان نتوانستیم این مراسم را به صورت بین المللی برگزار کنیم، قرار بود شهریورماه برگزار شود که به مهرماه منتقل شد و ما آن گروه ها را از دست دادیم. از اینرو این مجموعه ای که شاهد هستید را توانستیم برای این برنامه هماهنگ کنیم قطعا اگر برنامه شهریورماه  برگزار می شد خیلی متفاوت بود کما اینکه الان هم گروه های خوبی دور هم جمع شده اند و از هر ژانر موسیقی در این فستیوال حضور پیدا کرده اند و اتفاقات خوبی رخ می دهد.

وی در مورد رقابتی نبودن فضای این فستیوال توضیح داد: خیلی کم اتفاق می افتد به گونه ای برگزار شوند که  حالت رقابتی داشته باشند. یک اتفاقاتی ممکن است در این خصوص رخ دهد ولی اینکه صرفا رقابتی باشد خیر. فستیوال حکم یک ویترین را دارد که شما می توانید در آن انواع و اقسام موسیقی هایی را که از ویژگی های خاص برخوردار هستند ببینید از اینرو حتما نباید رقابتی باشد. حالا بعضی جشنواره هایی هم هستند که حالت رقابتی دارند ولی معمولا کم هستند و غیر رقابتی برگزار می شوند و بیشتر یک حضور و عرضه است که بتوانند ویژگی های خود را به نمایش بگذارند هرچند که ناخودآگاه بیننده ها و شنونده ها نظراتی خواهند داشت.

خواننده ارکستر ملی درخصوص همکاری خود در این اجرا عنوان کرد: از ابتدای شروع به کار ارکستر ملی من در جریان کار بودم و جلسات متعددی هم برگزار می کردیم، خیلی هم تلاش شد که ارکستر ملی کار خود را با حضور جناب فخرالدینی شروع کند اما ایشان شرایطی داشتند که در ابتدا مقدور نبود و قرار شد بنیاد رودکی یک ارکستر داشته باشد و این ارکستر با دو کارکرد پیش برود تا بتواند کار خود را انجام دهد ولی با تجربه ای که وجود داشت و دو اجرایی که به روی صحنه رفت به این نتیجه رسیدند که ارکستر ملی را جدا کنند و شاکله ای هم که الان هست اولین اجرایش را در فستیوال موسیقی تهران خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: جناب فخرالدینی از من خواستند که در این برنامه به عنوان خواننده حضور داشته باشم گرچه من چون خودم درگیر کارهای اجرایی جشن بودم اولویتم این بود که در این اجرا نباشم ولی استاد اصرار داشتند و من قرار شد سه قطعه را همراه با ارکستر ملی اجرا کنم که قطعات "سنگ خارا" استاد تجویدی با تنظیم روح الله خالقی، "سرگشته" همایون خرم و "آتش دل" یا "جفای گلچین" از روانشاد عبدالحسین برازنده را شامل می شود.

همزمان با شانزدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران، دومین فستیوال موسیقی تهران از 12 تا 15 مهرماه با اجرای چهار گروه موسیقی در سبک های مختلف در سالن همایش های برج میلاد بروی صحنه خواهد رفت. همچنین مراسم اختتامیه جشن خانه موسیقی با معرفی آلبوم برتر سال و تجلیل از چهره های پیشکسوت هنری 16 مهرماه در برج میلاد برگزار خواهد شد.

فروش بلیت های دومین فستیوال موسیقی تهران در سایت خانه موسیقی به نشانی www.iranhmusic.ir، بلیت آنلاین به نشانی www.3670.ir و مراکز پرشیا(83880)، پاز(22587846)، نگین(76880842)، کافه کهن(88592771) و آوای خانه (66576223)صورت می گیرد.

منبع : روابط عمومی
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q