۱۴۰۳ دهم ارديبهشت - 02:17 ب.ظ

حمیددیبازر در گفت و گو با نوای فارس:برگزاری کارگاه‌های موسیقی ابهام زدایی می کند

برگزاری کارگاه‌های موسیقی ابهام زدایی می کند

نوای فارس: مدتهاست که برگزاری کارگاههای یک روزه در حوزه های مختلف موسیقی اتفاق می افتد. تاثیرگذاری این کارگاهها با وجود یک روزه و چند ساعته بودن آنها،همواره مورد انتقاد هستند. دکتر حمیدرضا دیبازر که خود یکی از برگزار کنندگان این قبیل کارگاه‌هاست، در این باره گفت: کارگاههای یک روزه اگر چه در مدت زمان اندکی برگزار می شوند ولی نه تنها غیرمفید نیستند، بلکه بسیار مفید و از این منظر حائز اهمیت هستند.

این مدرس موسیقی با بیان این مطلب به خبرنگار نوای فارس گفت: صد در صد برگزاری این قبیل کارگا‌هها، در روند آموزشی تاثیرگذار است ولی یادمان نرود که هدف از برگزاری آنها، آموزش نیست. ضمنا اگر توسط یک فرد کارشناس و زبده برگزار شود، بسیار مثمر ثمر خواهد بود و می تواند برای هر قشری مورد استفاده قرار بگیرد و مفید واقع شود.

وی دراشاره به هدف این کارگارهها گفت: همانطور که گفتم هدف ازبرگزاری این کارگاهها، آموزش نیست بلکه دارای اهداف پیشبردی است. یکی از اهداف آن ابهام زدایی است که عموما نیز اتفاق می افتد. دومین هدف این کارگاهها که نا کارگاههای آموزشی را با خود یدک می کشند، ایجاد چشم انداز است. به عنوان مثال کسی که به عنوان یک فرد نا آگاه که از موسیقی چیزی نمی داند و در کارگاه کنترپوان یا سلفژ شرکت می کند، قرار نیست در آن این چیزها را یادبگیرد. بلکه از آنجایی که خیلی از نکات مربوط به این مسایل در میان مردم جزو ابهامات است، برایشان ابهام زدایی می شود.

این آهنگساز تاکید کرد: دقیقا بعداز رفع ابهام است که به شرکت کنندگان، چشم اندازی ارائه می شود تا اگر برفرض کسی خواست در کلاسهای آموزشی موسیقی شرکت کند، برای آینده‌ اش برنامه ریزی کند و بداند که باید از کجا شروع کند و چه کار باید بکند.

دیبازر در پاسخ به این سوال که آیا این کارگاهها برای کسانی که شناختی از موسیقی ندارند و با آن آشنا نیستند، مفید است، گفت: اتفاقا کارگاههای اینچنینی برای آن عده از دوستانی که هنوز در هیچ یک از کلاسهای موسیقی قبت نام نکرده اند مفید تر و کاربردی تر خواهد بود.خیلی از علاقه مندان به موسیقی، قبل ا اینکه بخواهند این هنر را دنبال کنند وارد این کارگا‌هها می شوند و بعداز آن با شمناخت دقیق و کافی ، دست به انتخاب می زنند. از آنجایی که مقوله آموزش موسیقی، یک مقوله گران قیمت و هزینه بر است، این کارگاهها بسیار مفید خواهند بود که می توانند در زمینه شناساندن این هنر به علاقه مندان اقدام کنند.

دکتر حمیدرضا دیبازر در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه مفید بودن این کارگاهها مشروط به برگزاری درست و اساسی آن است، گفت: همچنین برگزاری کارگاههای تخصصی برای آن دسته از دوستانی است که خود موزیسین هستند  و یک ساز را به شکل حرفه ای می نوازند، در این صورت فقط کسانی که حرفه ای هستند می توانند در آن حضور یابند و البته معمولا در چنین کارگاههایی ورود برای عموم آزاد است . در برخی موارد نیز کارگاههای مقدماتی برگزار می شود که نیازی به این نیست شرکت کننده حتما با موسیقی آشنایی داشته باشد. این کارگاهها و آنچه در آنها مطرح می شود قطعا با یکدیگر متفاوت هستند.

حمید رضا دیبازرعضو هیئت علمی دانشگاه هنر است.آثار وی شامل موسیقی سمفونیک، مجلسی، کرال، الکترونیک و موسیقی متن فیلم های کوتاه و بلند و مجموعه های تلویزیونی است. او سبک شخصی خود را با ترکیبی از انواع موسیقی و با استفاده از سازهای الکترونیک و آکوستیک ایرانی و غیر ایرانی (به عنوان مولد صوت) ایجاد کرده است. وی جوایزی از جمله مقام اول آهنگسازی در فستیوال فرهنگی مهر در ١٣٨٠ و جایزه مسابقه آهنگسازی ورزش و آواز کمیته بین الملی المپیک (المپیک ٢٠٠٨ پکن) را کسب کرده است. او بنیانگذار، آهنگساز و رهبر ارکستر فوژان است که از اولین فعالیت‌ها در ارتباط با تلفیق ساز‌های اکستیک و الکترونیک در ایران محسوب می‌شود.

به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q