۱۴۰۳ اول ارديبهشت - 10:34 ق.ظ

هر کس می‌تواند خواننده کر شود/ رهبر گروه کر آوای ماهان از حضور و کسب رتبه از فستیوال اسپانیا می‌گوید

هر کس می‌تواند خواننده کر شود/ رهبر گروه کر آوای ماهان از حضور و کسب رتبه از فستیوال اسپانیا می‌گوید

نوای فارس: گروه کر آوای ماهان، که رتبه نخست جشنواره موسیقی فجر را در کارنامه خود دارد، توانست یک دیپلم افتخار نقره و یک برنز در رقابت‌های بین‌المللی کشور اسپانیا کسب کند.

شهر کالئا (Calella) در کشور اسپانیا و در نزدیکی بارسلون، هرسال میزبان فستیوال بین‌المللی "کانتا آل مار" (آواز در کنار دریا) است که در آن گروه‌های کر از تمامی دنیا برای شرکت در یک رویداد فرهنگی و هنری گردهم می‌آیند. گروه کر آوای ماهان که سابقه کسب رتبه‌های اول و دوم جشنواره موسیقی فجر و برگزیدگی جشنواره شمسه را در ایران و در سال‌های ٩٠ و ٩٣ داشته است، در اکتبر سال جاری (٢٠١٥) در جشنواره کانتا آل مار شرکت کرد و توانست یک دیپلم افتخار نقره در بخش "کر مجلسی" و یک دیپلم افتخار برنز در بخش "فولکلور" یا محلی را از آن خود کند.

نیما فاتحی رهبر این گروه درباره چگونگی تشکیل این گروه گفت: آوای ماهان از سال 86 تشکیل شد که در ابتدا یک گروه کر آماتور بود و در فرهنگسرا اجرا می‌کرد.

او ادامه داد: سال 87 در جشنواره موسیقی محله که توسط شهرداری برگزار شده بود، شرکت کردیم و رتبه سوم را کسب کردیم. سپس در سال 90 در بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر شرکت کردیم و رتبه دوم را به دست آوردیم.

این گروه همچنین در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر هم شرکت کرده است که در بخش رقابتی گروه‌های آوازی رتبه اول را کسب کرده است. همچنین در جشنواره شمسه که توسط شهرداری برگزار می‌شود، شرکت کرده‌اند که جزو گروه‌های برتر معرفی شدند. اولین حضور خارجی این گروه در جشنواره گروه‌های آوازی استانبول بود که به عنوان تنها نماینده ایران در این فستیوال شرکت کردند. به گفته فاتحی در همین جشنواره بود که توانستند ارتباطی با گروه‌های دیگر پیدا کنند و بتوانند به جشنواره کانتا آلمار بروند.

با یک آموزش ساده شروع کردیم

فاتحی درباره اعضای این گروه گفت: اعضای گروه کسانی هستند که کارشان موسیقی نیست ولی برای پر کردن اوقات فراغت‌شان وارد این کار می‌شوند و با کمی تمرین و ممارست می‌توانند به راحتی کر را یاد بگیرند و در گروه فعالیت کنند.

او می‌گوید این شیوه‌ای است که در همه کشورهای دیگر هم پیاده می‌شود. در خیلی از گروه‌های آماتوری که در این جشنواره شرکت کرده بودند، اکثر اعضای گروه‌ها یا مهندس بودند یا پزشک یا کارگر یا شغل دیگری داشتند ولی هیچ کدام‌شان واقعا موزیسین نبودند. فاتحی که خود مهندس برق است، حرفه اصلی‌اش موسیقی است و پیانو آموزش می‌دهد، او معتقد است با یک آموزش ساده می‌شود هرکسی را خواننده کر کرد.

رهبر گروه کر ماهان با اشاره به اینکه در اولین سال‌های تاسیس گروه، چندان حرفه‌ای فعالیت نمی‌کردند، ادامه داد: در همان اوایل چند کنسرت داشتیم که سعی کردیم گروه را با کر آشنا کنیم. بعد از آن چند برنامه اجرا کردیم و حتی برای مناسبت‌های مختلف برای اقلیت‌های مذهبی اجرا داشتیم. در طول این چند سال رپرتوار جمع کردیم و با گروه‌های کر دیگر ارتباط گرفتیم. اوایل کار ما اینطور نبود که به راحتی بشود همه نت‌ها را از اینترنت دانلود کرد. باید با گروه‌های کر دیگر ارتباط می‌گرفتیم تا بتوانیم نتها را به صورت کپی و دست به دست، از آنها بگیریم.

او می‌گوید در طول سال‌های اول خیلی در سبک‌های مختلف تمرین کردیم؛ در سبک کلاسیک، محلی ایرانی و فولکلور خارجی.

 درخواست غیرمنطقی اسپانیا و کمک معاون هنری

فاتحی همچنین درباره شرکت‌شان در فستیوال کانتا آلمار نیز گفت: ما گروهی 20 نفره هستیم اما به دلیل شرایط مالی گروه، نتوانستیم با همه اعضای گروه در جشنواره شرکت کنیم و تنها 15 نفر به این جشنواره رفتیم. تمام فعالیت‌های ما با هزینه شخصی اتفاق می‌افتد. حتی برای گرفتن ویزا هم کمی به مشکل خوردیم.

او ادامه می‌دهد: سه روز مانده به پروازمان به اسپانیا یکدفعه وزارت امورخارجه اسپانیا از ما خواست نامه تائیدیه از وزارت ارشاد برایشان ببریم. ما هم پرس‌و‌جو کردیم و متوجه شدیم گرفتن این نامه نزدیک به دو ماه زمان می‌برد. ما هم به مدت 5 روز مدام در وزارت ارشاد در رفت و آمد بودیم تا بالاخره توسط یکی از معاونان آقای مرادخانی توانستیم این نامه را بگیریم و تنها چند ساعت قبل از اجرای‌مان به اسپانیا برسیم. حتی با همین استرس هم توانستیم به خوبی کار کنیم و جایزه‌های خوبی بگیریم.

منبع : هنرآنلاین
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q