۱۴۰۳ سيزدهم ارديبهشت - 03:38 ق.ظ

گفت و گو با آرتین شاهوران؛خواننده پاپ:نبودن درست، بهتر از بودن غلط است

نبودن درست، بهتر از بودن غلط است

نوای فارس - لی لا رضایی: آرتین شاهوران از آن دسته خوانندگانی است که در زمان فعالیت موسیقی خود توانست با آهنگ‌هایی که اجرا می کرد، به شهرت قابل توجهی برسد. اما بخت با او یار نبود و مددت‌ها از این عرصه دور ماند و به غارتنهایی خویش پناه برد. 
طی مدت عدم حضورش در موسیقی، فعالیت هنری خود را متوقف نکرد و با برگزاری برنامه های مختلف هنری و مدیریت آنها سعی در حضورمفید در حوزه کاری خود داشت که توانست در این زمینه نیز موفق شود.
اجراي كنسرت مشترك با ناصر عبدالهي ، ماني رهنما و حامي، اجراي كنسرت مشترك با بنيامين، محسن يگانه، محمد عليزاده، فريدون و اميد حاجيلي در بزرگداشت ناصر عبدالهي در كيش را نیز در کارنامه هنری خود دارد.
خواننده قطعه معروف «مریم» و همین طور آلبوم پرفروش «آدمک» که اولین آلبوم او در بازار مجاز کشور بود، مدتی است که دست پر بازگشته است و علاوه برا انتشار مجاز تک قطعات خود، آلبوم جدید خود را در همکاری با ستاره های موسیقی آماده انتشار دارد. با این خواننده گفت‌و گو کرده‌ایم:
*به عنوان خواننده ای که نبض بازار را می شناسد، چرا مدت هاست در عرصه نیستید و بازار را به دست جوانترها سپرده اید؟
سکوت بخشی از موسیقی است. اگر موسیقی نباشد که موسیقی ارزشهای خود را از دست می دهد. احساس می کنم گاهی نبودن درست، بهتر از بودن غلط است. دوست دارم مواقعی آفتابی شوم که در آن برهه از زمان، حرفی برای گفتن داشته باشم. اگر قرار نیست کار مثبتی کنم و حرف مثبتی بزنم، بهتر که نباشم. همیشه گفته ام و این بار نیز می گویم که گاهی باسکوت بهتر از هر حرفی می توانی با مردم ارتباط برقرار کنی و حتی گاهی عدم حضورت می تواند بهترین حضورت در عرصه شغلی و حرفه ای ات باشد. 
اگرفکر می کنید عرصه را خالی کرده ام، سخت در اشتباه هستید. چون طی مدتی که به نظر می رسید نبوده ام، قطعات بسیاری را آماده انتشار کرده ام که از بین تعداد بالای این قطعات ، تصمیم دارم بهترین‌ها را در قالب یک آلبوم منتشرو تقدیم مخاطبانم کنم.البته ناگفته نماند که درنهایت من به اجبار، عرصه را موقتی ترک کردم تا از دور شاهد فضای موسیقی کشور باشم، آن را بررسی و روانشناسی کنم. ضمن اینکه از من و موسیقی ام حمایتی نمی شد. با وجودی که من بدون هیچ حمایت مادی ومعنوی موسیقی را شروع کردم و ادامه اش دادم، و با وجود تمامی سختی ها و مشکلات، راه خود را ادامه دادم، بازهم نتوانستم در مشکلات بسیار سخت تر که برایم پیش آمد، تحمل کنم. شرایط مادی برایم سخت شده بود و همین مساله هم باعث شد تا در خلوت و فضای باز به تولید و آهنگسازی برای خوانندگان دیگر پرداختم تا شاید کمی تامین مالی شوم. 
*برای رفع مشکل مالی قطعا نمی توانستید با کسانی همکاری کنید که جزو علایق شما باشند و همکاری با آنها را دوست داشته باشید. چطور با چنین قضیه ای کنار آمدید؟
وقتی شما هم مجبور باشید، ممکن است از این قبیل کارها بکنید. من هم وقتی مجبور شدم برای کسب درآمد، مدتی کناره گیری کنم، با خواننده هایی کار کردم که برخی از آنها اصلا قرابتی 
فروختم. در واقع با مبلغي كه بابت ساخت اين آهنگ ها دريافت مي كردم، هزينه هاي مربوط به انتشار يك تك آهنگ را پوشش مي دادم! آن هم خواننده هايي كه بعضا مورد تأييد من نبودند و به خوبي مي دانستم كه هيچ وقت صدايشان به گوش مردم نخواهد رسيد! وقتي احساس كردم مسيرم را گم كرده ام و همه كار مي كنم غير از آن كاري كه بايد انجام دهم، ترجيح دادم براي مدتي از موسيقي فاصله بگيرم.

*این آلبوم جدید شما با دیگر کارهایتان متفاوت است یا در ادامه آنهامنتشر می شود؟
قطعا همیشه هر کاری که انجام می دهم با کارهایی که درگذشته انجام داده ام، متفاوت است. چون همیشه بر این باور هستم که هر کاری متعلق به زمان خودش است و مخاطبان خاص زمانی خود را دارد. شرایط امروزه با شرایطی که سالها پیش در جامعه بوده است، کاملا متفاوت است. نوجوانها و جوانهای امروز مثل دهه قبل فکر نمی کنند. طرز تفکرشان زمین تا آسمان با ما و زمانی که نوجوان بودیم، فرق دارد. اگر آن زمان ما تفریحاتمان کتاب خواندن و سینما رفتن و این چیزها بود، امروزه نوجوانها و جوانها با تبلت، بازی‌های کامپیوتری، اینترنت و ... سرو کار دارند و دنیایشان ، دنیای تکنولوژی است. دنیای آنها مستقیم به اینترنت متصل است. صبح که چشم باز می کنند، قبل از هر چیزی گوشی خود و شبکه های اجتماعی که در آنها عضویت دارند را چک می کنند. وقتی دنیای آنها اینگونه است، توقع ندارید که برایشان موسیقی دهه40-50 را تولید واجرا کنیم؟ اینها موسیقی جدید ، به روز و حتی مصرفی می خواهند . موسیقی ای می خواهند که امشب گوش کنند و صبح فراموشش کنند و به همین ترتیب موسیقی جدید گوش کنند. اهل خرید موسیقی و آلبوم و این چیزها هم نیستند. ترجیح می دهند از اینترنت هر چیزی را که دوست دارند، ولو با کیفیت پایین دانلود کنند. به این ترتیب نمی توانیم با آنها راحت باشیم. شناختن دنیای آنها کار راحتی نیست.
*اگر اینگونه باشد کار شما و نسل قبلی که موسیقی موفقی ارائه می کردند، بسیار مشکل می شود؟
مشکل همین جاست. چون به هرحال ما به هر لحاظ از آنها فاصله گرفته ایم. برای اینکه بتوانیم به آنها نزدیک شویم، باید دنیای آنها را وارسی کنیم ومورد پژوهش قرار دهیم. باید خواسته ها و ناخواسته های آنها را بشناسیم و بدانیم چه موسیقی ای می خواهند تا برایشان تولید کنیم. چون ممکن است کاری که از نظر ما و از هر نظر، کار خوب وارزشمندی است، توسط آنها پس زده شود. نسل جدید، موزیسین های جدید و از جنس خودش می خواهد و اگر کسانی مثل ما بخواهند برای آنها موسیقی بسازند باید حداقل همجنس آنها شوند و از دنیای آنها خبر داشته باشند.
* همچنان مجبورید با کسانی همکاری کنید که اعتقادی به انها و صدایشان ندارید؟
خوشبختانه اکنون به جایی رسیده ام که دیگر به اجبار با کسی همکاری کنم. الان دیگر حاضر نیستم کارهایم که بسیار برایشان زحمت کشیده ام را به هر قیمتی به این  و آن واگذار کنم تا درآمدی هرچند ناچیز داشته باشم. از اوضاع کنونی خوشحالم، چون دیگر می توانم به راحتی و درخلوت خود بنشینم و فقط و فقط برای خود بسازم و بخوانم.
*پس آن موقع اشتباه کردید که این کار را کردید؟
شاید بتوانم بگویم که الان پشیمانم. شاید اگر امروز به چنین مشکل مادی مواجه شوم به این راحتی ها با هر کسی کار نکنم. همان موقع هم باید خودم برای خودم کار می کردم . در این صورت الان هم محبوبیت بیشتری داشتم و هم شهرت بیشتری! اما قضیه ممنوع کاری هم این وسط بود و اگر می خواستم فعالیت موسیقی داشته باشم، باید غیرمجاز کار می کردم و اصلا چنین چیزی جزو اهدافم نبود.
 *شما در طول زندگی موسیقی خود با افرادی همچون مریم حیدرزاده،ناصرعبدالهی،بنیامین بهادری، محسن یگانه، محمدعلیزاده، فریدون آسرایی، امیدحاجیلی و ... داشته اید. این همکاری ها در روند کاری شما بی تاثیر بود؟
قطعا هر کسی که به نوعی در کار با تو شریک شود، به نوعی تحت تاثیر او قرار می گیری اما از آنجایی که من سبک و سیاق خود را داشتم سعی می کردم خودم باشم و فقط آنچه مدنظرم بود و من را از خودم دور نمی کرد را انجام می دادم، مثل حالا که فقط از خودم و از شرایط اجتماعی پیرامونم تاثیر می گیرم.
*شاید به این دلیل است که به صورت آکادمیک موسیقی را دنبال کرده اید و آن را فراگرفته اید؟
شاید این نیز تاثیر خود را در زندگی موسیقایی من گذاشته باشد. کمااینکه در سال 79 اولین کنسرت رسمی خود را در همراهی با مهران آتش و بابک سعیدی روی سن بردم.
*الان دنیای پیرامون خود را روانشناسی کرده اید که برگردید؟
واقعیت این است که با انتشار چند تک قطعه، دنیای موسیقی را ارزیابی کردم. پیش از این نیست با قطعاتی همچون مریم و حق من نیست چنین کاری کرده بودم و وقتی دیدم بازخورد خوبی از مردم گرفته ام، مجددا به انتشار تک قطعه اقدام کرده ام. درست است که مدتی خوانندگی، اهنگسازی و تنظیم ، تهیه کنندگی  و ... دور شدم اما از دنیای خودم دور نشدم و مسیرم را به یادداشتم تا همن را دنبال کنم. با توجه به اینکه دیگر مثل گذشته با مشکلا مادی دست و پنجه نرم نمی کنم، در تصمیم گیری ها راحتم.
* آهنگ «مريم»معروفترين آهنگ شماست كه قسمتي از آن توسط يكي از خواننده هاي لس آنجلسي كپي برداري شده است، وقتي براي اولين بار اين آهنگ را با صداي يك خواننده لس آنجلسي شنيديد، چه احساسي داشتيد؟ خوشحال شديد يا ناراحت؟

طبيعتا دوست نداشتم اين آهنگ توسط شخص ديگري اجرا شود. آن هم بدون اجازه من! اگر چه اجراي آن توسط يك خواننده شناخته شده ، براي من يك امتياز محسوب مي شد. اما به هر حال اين يك نوع سرقت هنري بود و تشكر كردن اين خواننده از من نه تنها مشكلي را حل نكرد بلكه به نظر من شرايط را پيچيده تر كرد. چرا كه جرم و گناه هيچ سرقتي با تشكر كردن سارق از صاحب مال از بين نخواهد رفت! خصوصا مالي كه غير قابل برگشت باشد!
*عمده تفاوت موسیقی آن روزها و این روزها درچیست؟
امروزه موسیقی به پیشرفت قابل توجهی رسیده است و نمی توان آن را با موسیقی گذشته ، حتی موسیقی دوسال پیش مقایسه کرد. درست است که نگاهها سطحی و پیش پا افتاده تر شده است اما تکنولوژی و ورود نزم افزارهای جدید در موسیقی بسیار پیشرفته است. البته ناگفته نماند که درزمینه تنظیم و ترانه و میکس و مستر پیشرفت های قابل توجهی داشته ایم  که به این واسطه کارهای خوب و قابل توجهی ارائه و منتشر می شود. هر چقدر سواد و آکادمیک در موسیقی بالاتر برود، قطعا شاهد موسیقی خوبی خواهیم بود.

*حضور این همه خواننده در عرصه موسیقی کار شما راچندین برابر سخت تر می کند. چگونه در میان اینهمه می توانید به شهرت سابق برسید؟
سخت تر از زماني نيست كه آلبوم هايمان به صورت نوار كاست منتشر ميشد و از اينترنت دايل آپ استفاده مي كرديم. متاسفانه آلبوم صورتك آخرين آلبومي بود كه به صورت نوار كاست منتشر شد! آن زمان مشكلات خودش را داشت ، حالا هم مشكلات خودش را دارد. من به اين مشكلات عادت دارم. اين روزها هر كس براي خودش در شبكه هاي اجتماعي يك رسانه شخصي دارد و كار به مراتب راحت تر است. البته راستش را بخواهيد من دلبستگي زيادي به شهرت ندارم و صرفا به دليل علاقه زيادم به موسيقي مي خواهم دوباره فعاليتم را از سر بگيرم.

*برای بازگشت قطعا نیازمند تمهیداتی بوده اید. این تمهیدات چه بوده اند؟
هيچ تمهيداتي بهتر از احترام به مخاطب و توليد كارهاي با كيفيت نيست. با وجود اينكه مشغله كاري زيادي دارم اما همه تلاشم را مي كنم تا آلبوم قابل قبولي را منتشر كنم. براي شروع تا اسفند ماه تعدادي از قطعات آلبوم را به صورت “تك آهنگ” منتشر مي كنم و بعد از عيد هم دومين آلبوم رسميم را از طريق يك شركت معتبر روانه بازار خواهم كرد.

*این آلبوم در چه محله ایست و چه ویژگیهای بارزی دارد تا بتواند نمود داشته باشد؟
بيشتر قطعات در مرحله ميكس و مستر است و تعدادي هم در مرحله تنظيم هستند.با توجه به سليقه اكثريت جامعه، اولين چيزي كه در اين آلبوم به آن توجه ويژه داشته ام، هم ذات پنداري مخاطب با سوژه ترانه هاست. اگر بخواهم اين آلبوم را در چند جمله خلاصه كنم، بايد بگويم؛ آلبوميست با ترانه و ملودي هاي ساده و احساسي در غالب تنظيم هاي مدرن و الكترونيك!
 *بازار را نیز مدنظر داشته اید؟
قطعا! شايد خيلي از ترانه ها، ملودي ها و حتي تنظيم ها با سليقه شخصي من منطبق نباشد اما هدف من جذب رنج هاي مختلف سني است. مطمئن باشيد اگر منع قانوني نداشت از هنرمندان سبك هيپ هاپ هم به عنوان مهمان استفاده مي كردم. چون من به اين سبك هم علاقه خاصي دارم.

*کی منتظر این آلبوم با چه عنوانی باشیم؟
اگر مشكلي پيش نيايد بعد از عيد اين آلبوم روانه بازار خواهد شد. هنوز اسمي براي اين آلبوم انتخاب نكرده ام و البته عجله اي هم ندارم. تا نهايي شدن همه ي آهنگ ها صبر مي كنم و در نهايت نام آلبوم را انتخاب مي كنم.
 *با چه کسانی همکاری داشته ايد؟
ترانه ها از سروده هاي مريم اسدي و مهرزاد اميرخاني عزيز است، تعدادي از ملودي ها را خودم ساخته ام و بقيه از ساخته هاي سعيد هاشمي عزيز ، بابك مافي دوست داشتني و برادرم آرش شاهوران است. تنظيم ها و ميكس و مستر آهنگها هم تا اين لحظه توسط مهران عباسي، افشين شاهوران و خودم انجام شده است. اما احتمالا با دوستان ديگري نيز در اين زمينه همكاري خواهم كرد.

*در چه زمينه هاي ديگري غير از موسيقي فعاليت مي كنيد؟

چند سالي است كه تهيه كنندگي يكي از پر طرفدارترين جنگ هاي شبانه ي جزيره كيش را به همراه يكي از دوستان به عهده داريم و به زودي يك موسسه فرهنگي هنري نيز جهت توليد آثار صوتي و تصويري راه اندازي خواهيم كرد.

به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q