۱۴۰۳ سيزدهم ارديبهشت - 09:02 ق.ظ

حمید رضا امینی عکاس سینما و موسیقی در گفت و گو اختصاصی با نوای فارس:همکاری با خواننده بین المللی در آینده نزدیک

همکاری با خواننده بین المللی در آینده نزدیک

نوای فارس– پریا حیرتی: «حمید رضا امینی» عکاس خوش ذوق کنسرت و سینما که عکاسی از پروژه های بسیاری همچون کنسرت های «فرزاد فرزین» را در کارنامه کاری خود دارد. این روزها با تشکیل گروهی تحت عنوان «17» به فعالیت های موسیقی و سینمایی خود ادامه می دهد. امینی درباره دغدغه اصلی این گروه می گوید: «گروه «17» از افراد متخصص و نام آشنای تمام حوزه ها تشکیل شده است و هدف اصلی آن پیشرفت هنر ایران است.»این گروه که اولین گروه برای هماهنگی کارهای هنری در داخل ایران است این روزها مشغول پروژه ها و همکاری با خوانندگان بین المللی است. ادامه این گفت و گوی اختصاصی را از دست ندهید:

- از ایده و نحوه شکل گیری گروه «17» بگویید؟

گروه «17» به منظور خدمت به اهالي موسيقي، سينما و تئاتر تشکیل شد. در مارکت بین المللی این فرم گروه ها جایگاه خود را پیدا کرده اند و تهیه کنندگان موسیقی و سینما، اغلب کار های اجرایی و تبلیغاتی را برعهده آنها می گذارند. اما در ایران این گروه اتفاق تازه ای بود. علت اصلی شکل گیری آن کمبود متخصص در فضاي تبليغات، عكس، خبرنگار، نماهنگ و ... بود. یکی از دغدغه های اصلی افرادی که می خواهند وارد اين عرصه شوند، وجود فضاي امروزي هنر است. پول و روابط جايگزین حرفه و تخصص در سينما و موسيقي شده و افرادی می توانند در این حرفه موفق شوند که روابط محکمی با اهالی هنر داشته باشند.

گروه «17» مجموعه ای از افراد است که در رشته خود تخصص دارند. این موضوع باعث می شود که در اجرای کار، بهترین اتفاق رخ دهد. من به عنوان مدیر این گروه زمان زيادي است كه در فضای موسیقی و سینما فعالیت کردم و با تمام مشکلات هنر و هنرمندان آشنایی داشتم. با اطلاع از تمام وقایع قابل پیش بینی و غیر قابل پیش بینی این گروه را تاسیس کردم. اين گروه فقط براي بهتر و حرفه اي شدن فضاي موجود و غیر حرفه ای در موسيقي و سينما تشكيل شده است. یکی از اهداف اصلی و اولیه گروه جذب افراد مستعد و علاقه مند به کار های هنری است. کسانی که وارد این گروه می شوند، ضمن دیدن آموزش های لازم، راه صحیح و تخصصی ورود به این عرصه به آن ها معرفی می شود. 

- چرا اسم گروه را «17» گذاشته اید؟

«17» ادغامی از سینما و موسیقی است. 1نمادی از هنر اول «موسیقی» است و 7 هم نماد هنر هفتم و «سینما» است.

-با توجه به اینکه تشکیل این گروه در ایران اتفاق تازه ای است، در شروع کار با چه بازخوردهایی مواجه شدید؟

از ابتدا تاسیس گروه تا امروز با واکنش های مختلفی رو به رو بودیم. اما بدون توجه به حواشی به کار خود ادامه دادیم و تا امروز توانستیم در برگزاری بسیاری از کنسرت ها، فیلم های سینمایی و تئاتر تاثیر گذار باشیم. این گروه رابط بسیار خوبی بین برگزار کنندگان کنسرت و خبرنگاران نیز بوده است.

- گروه «17» از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

 این گروه از دو بخش اصلي تشكيل شده است. يك بخش موسيقي و یک بخش سينما  و تئاتر است. هر کدام از این بخش ها زیر شاخه های خود را دارد. زیر شاخه های موسیقی شامل عكاسي كنسرت، روابط عمومي كنسرت، عكاسي استوديو، طراحي كاور و گرافيك، چهره پردازي، تهيه گزارش، بخش نماهنگ، مشاوره برگزاري كنسرت، پخش قطعات و ویدیو های مجاز در سايت هاي معتبر، بخش ترانه، بخش ملودی سازی و تنظيم قطعات، مديريت برنامه و تبليغات خواننده، است. زیر شاخه های سينما نیز كارگرداني، چهره پردازي، معرفي تهيه كننده به كارگردانان و نويسنده ها، صدابرداري، طراحي صحنه و لباس، فيلم برداري، عكاسي، توليد، خبر، مديريت برنامه و تبليغات بازيگران، راهنمايي و ساخت كامل مراحل فيلمسازي و سينما و تبليغات سينما مي باشد.

- کارها به صورت گروهی انجام می شود یا مدیریت تمام این شاخه ها بر عهده شما است؟

برای تمام این شاخه ها یک مدیر و یک تیم تعریف شده است. تعدادي از مدیران زیر شاخه ها انتخاب شده اند و تعدادي هم هنوز به مرحله انتخاب نرسيده است و در چند ماه آينده عوامل كامل اين گروه معرفی خواهند شد. «امیررضا رعیتی» از ابتدا حضور داشت و تجربه های ایشان برای گروه بسیار سودمند بود و تا امروز هم ایده هایشان باعث حرفه ای شدن گروه شده است. او مدیریت بخش کنسرت های گروه را برعهده دارند. «حسام نواب صفوی» که از وکلای درجه یک دادگستری است، مشاور ما در مباحث حقوقی و قرارداد های می باشد. از ابتدا هدف گروه این بوده است که طبق قوانین جمهوری اسلامی حرکت کنیم. پس وجود کسی که به تمام قوانین آگاه باشد از ملزومات است. به همین دلیل حسام نواب صفوی در این بخش به ما کمک می کند.کار های حقوقی و تایید قرارداد های ما را برعهده دارد تا همه مسائل طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد. بخش ویدیو هم توسط برادران «بوشهری» و تیم حرفه ای که دارند، اداره می شود. «حسین اولیازاده» مدیریت بخش آتلیه و تهیه کاور های موسیقی را بر عهده دارد. «مهرداد مجاوری» مدیر اجرایی گروه است. «پدرام شهرابی» مدیریت بخش ترانه را برعهده دارد و یکی از ترانه سرایان جوان است که به زودی کتابش منتشر می شود. در بخش سینمایی هم با یکی از کارگردان های جوان و خوش نام سینما به توافق رسیده ایم که بنا به دلایلی در حال حاضر نمی توانم نام او را ذکر کنم. آخرین فیلم این کارگردان تا مرحله اکران در جشنواره فیلم «کن» پیش رفته است و در جشنواره فیلم «فجر» نیز حضور دارد. «سپهر کریمی» با وجود سن کمی که دارد، اما استعداد خوب او در گرافیک باعث شد تا طراحی لوگو و گرافیک عکس های گروه بر عهده او باشد. 

- گروه شما در اغلب کنسرت ها، عکاسان خبری را گزینش می کند. این انتخاب به چه صورت است؟

از ابتدای تشکیل این گروه قصد داشتیم افراد حرفه ای در برنامه ها حضور داشته باشند. به همین علت یک سری فیلتر مشخص کردیم. کارهای عکاسان توسط کارشناسان عکاسی از جمله استاد «حمزه اولیا زاده» و دکتر «رسول اولیا زاده» بررسی و تایید می گردد. نکته دوم و مهم برای گروه، اخلاق حرفه ای عکاسان خبری در سالن است. یکی از مشکلاتی که من بارها در سالن های کنسرت دیده ام، عکاسان با تجربه و حرفه ای به علت محدودیت تعداد نتوانستند از کنسرت عکاسی کنند و فردی که صرفا دوربین خریده است، یک سانس کامل در سالن عکس گرفته است. این موضوع برای من غیر حرفه ای است.

- پس این محدودیت، آیا تعداد حضور عکاسان در سالن کنسرت هم یکی از معضلاتی است که باعث ایجاد این گزینش شد؟

اگر محدودیت تعداد وجود نداشت، باز هم عکاسان به دلیل افت کیفیت باید حتما از این فیلترها عبور کنند. مشکلی ندارد که طرفدار یک خواننده عکاس یا خبرنگار باشد ولی هر کسی که بخواهد در این عرصه ها پا بگذارد بهتر است مراحل آکادمیک این حرفه ها را طی کند و بعد وارد شود. زمانی که این اتفاق رخ ندهد، باعث می شود تا عکس های غیر استاندارد از یک کنسرت پخش شود و اینکار لطمه مالی به عکاسان و خبرنگاران حرفه ای می زند. من عکاسان تازه کاری را می شناسم که خودشان هزینه می کنند تا در کنسرت خواننده مورد علاقه شان عکاسی کنند. تاسیس این گروه به این دلیل بود که این اتفاق رخ ندهد. عکاسی یک هنر محسوب می شود و برای هر هنری باید هزینه شود. اگر متوجه شویم که رسانه ای بابت پوشش خبری کنسرت به عکاس، هزینه پرداخت نمی کند به طور قطع آن رسانه در لیست سیاه ما قرار می گیرد. بک استیج کنسرت ها هم یکی از قسمت های مهم است. جایی که خانواده و دوستان خواننده و مهمانان ویژه در آن حضور دارند باید کمی خصوصی تر باشد. به همین منظور گروه ما تیم حرفه ای و آموزش دیده برای این بخش انتخاب کرده است. 

از طرفی هم تهیه کننده کنسرت وقتی برنامه ای را بر عهده ما گذاشته است، بهترین نتیجه را می خواهد. اگر عکس غیر استاندارد و یا گزارش غیر حرفه ای از آن کنسرت منتشر شود، مقصر اصلی گروه «17» است. به همین علت خبرنگاران و عکاسان از فیلتر های مختلف باید عبور کنند. 

- گروه «17» برنامه خاصی در آینده دارد؟

یکی از مهم ترین برنامه هایی که گروه در آینده ای نزدیک دارد، همکاری با تهیه کنندگان ایرانی خارج از ایران و برگزاری کنسرت های مجوز دار خوانندگان ایرانی در خارج از ایران است. با بسیاری از این تهیه کنندگان وارد مذاکره شده ایم و به نتایج مطلوبی هم رسیده ایم.  با یک خواننده مشهور بین المللی در حال رایزنی هستیم و در صورت اخذ مجوز از سمت وزارت محترم ارشاد با این خواننده همکاری خواهیم کرد. 

- در حال حاضر با چه کسانی همکاری می کنيد؟

«حسام حسینی» از جمله تهیه کنندگانی است که از ابتدا مسیر درست را به ما نشان داد و کمک های بسیاری به گروه کرد.«رسول ترابی» موسسه اواي دوران، «سپهر صاحبی» موسسه رنگين كمان هنر جوان، «پویا زارع فرد»، «مجید عبدی» موسسه رويال هنر پارس، «شاهین ترابی» دیگر تهیه کنندگانی هستند که به گروه ما اعتماد کردند. امیدوارم با برنامه هایی که در آینده داریم، سایر تهیه کننده ها به این گروه اعتماد کنند. در بخش سینما هم همکاری با تهیه کننده های به نامی هم چون «محمد رضا شفیعی»، «داریوش باباییان» و«علی بهادر» و ... داشتیم.

- در چند برنامه حضور داشته اید؟

در کنسرت های فرزاد فرزین، رضا یزدانی، علی زندوکیلی، فريدون آسرايي، امید حاجیلی، سینا حجازی، آرین کشیشی و... همکاری کردیم. عکاسی، طراحی کاور قطعات، پوشش خبری و تبلیغات نشست خبری خصوصی و عمومی آلبوم علی زندوکیلی. طراحی کاور آلبوم و همکاری در بخش تبلیغات سینا شعبانخانی هم به عهده گروه «17» بود. تولید تک قطعه های خوانندگان تازه کار که از ابتدا تا انتها مراحل تولید و پخش آن بر عهده گروه بوده است. در بخش تئاتر هم عکاسی از «عاشقانه های ناآرام» به كارگرداني و تهيه كنندگي مريم جلاليان را تجربه کرده ایم.

- حرف آخر

به عنوان حرف آخر از پیمان عیسی زاده، محمود شبیری، مهدی اسماعیل خان، علی اوجی، کامبیز طاهری، افشین کریمی ، میلاد صفرزاده که من را در این مسیر همراهی کردند، تشکر می کنم.

منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q