۱۴۰۳ سي و يکم فروردين - 01:55 ب.ظ

کیوان و مهرداد کاظمیان در گفت و گو با نوای فارستا زمانی که مخاطب ما را بپذیرد، صبوری و تلاش می کنیم

تا زمانی که مخاطب ما را بپذیرد، صبوری و تلاش می کنیم

نوای فارس پریا حیرتی: در بازار موسیقی ایران بسیار موارد کمی یافت می شود که دو برادر در کنار هم بخوانند. کیوان و مهرداد کاظمیان دو برادر و دو جنس صدای مختلف که با قطعه «آرزو» از طریق صدا و سیما به مخاطبان معرفی شدند، این روز در حال تولید آلبومشان هستند. این دو برادر که از ابتدای سال 94 با تیتراژ ها و تک قطعات موفق توانایی های خود را اثبات کردند، می گویند گلچینی از بهترین های موسیقی در آلبومشان حضور دارند. به همین بهانه با آن ها گفت و گو کردیم:

- چرا مردم لقب دو برادر تیتراژ خوان را بر روی شما گذاشته اند؟

کیوان: ما خودمان از این لقب خبر نداریم اما اگر این گونه باشد، باعث افتخارمان است. ما زمانی معروف می شویم که قطعات مان به دل مردم بنشیند. اولین تیتراژی که ما اجرا کردیم،قطعه «آرزو» برای برنامه جشن رمضان سال 93 بود. سال قبل این اتفاق و دقیقا زمانی که برنامه جشن رمضان پخش می شد، من و برادرم آرزو کردیم که کاش صدای ما در ماه مبارک رمضان مهمان خانه مردم باشد. «آرزو» نقطه شروع کار ما بود. آقای «مجید پیرایش» به «محمد علیزاده» و «میلاد ترابی» گفته بودند که یک آیتم برآورده کردن آرزو دارند و برای آن یک قطعه موسیقی نیاز دارند. به پیشنهاد محمد علیزاده ما یک قطعه را آماده کردیم که پذیرفته شد. «مهرزاد امیرخانی» ترانه بسیار خوب با همان تصویر سازی که می خواستیم برای ما نوشت. آن قدر زمان کم بود که حتی شب اول برنامه هم اتود کار پخش شد و از شب دوم کار اصلی روی آیتم قرار گرفت. هر دو ما «آرزو» را دوست داریم و بار ها در برنامه هایی که حضور داریم، از طرف مردم درخواست داشتیم که این قطعه را اجرا کنیم.

- قبل از تیتراژ «آرزو» قطعه ای را منتشر کرده بودید؟

بله. «عاشقتم» با ترانه «علی بحرینی» و موسیقی «میلاد ترابی» اولین قطعه رسمی ما بود که اوایل سال 93 منتشر شد. بعد از آن هم قطعه «یاد عشقت بخیر» را منتشر کردیم. ابتدا دوست داشتیم سلیقه مخاطبان را بشناسیم و سپس قطعات را منتشر کنیم. سال 92 یک آلبوم 9 قطعه ای با ترانه «علی بحرینی» و موسیقی «میلاد ترابی» تولید کردیم و مجوز هم گرفتیم اما پخش نکردیم. می خواستیم با حساسیت بیشتری وارد بازار موسیقی ایران شویم. برای همین خواستیم با تک قطعات خودمان را معرفی کنیم. از طرفی هم آشنایی با محمد علیزاده، مهرداد نصرتی، میلاد ترابی، علی بحرینی، مهزراد امیرخانی، گروه پازل، محمد کاظمی، بهنام کریمی، مهلا سبیمانی، حسین غیاثی، رامین عبدالهی و .... باعث شد مسیر درست را انتخاب کنیم.

- فکر می کنید قطعه «آرزو» چقدر روی شناخته شدن شما تاثیر داشته است؟

در بهترین ماه سال صدای ما مهمان خانه مردم شد. از همان روز های اول با استقبال خوب مردم رو به رو شدیم. ما از طریق کامنت هایی که در صفحه اینستاگرام شخصی مان دیدیم، متوجه این اتفاق شدیم. خدا را شکر همه راضی بودند و انرژی این قطعه هنوز با ما همراه است.

- درباره آلبومی که در حال تولید آن هستید، کمی توضیح دهید؟

خدا را شاکریم که اسم های خوبی در این آلبوم حضور دارند. از 40 قطعه تولید شده، 12 قطعه برای مجوز تحویل دفتر موسیقی دادیم. محمد علیزاده، مهرداد نصرتی، میلاد ترابی، مهرزاد امیرخانی، حسین غیاثی، گروه پازل، بهنام کریمی، رامین عبدالهی، مهلا سلیمانی، سید محمد کاظمی، علی بحرینی و ... در آلبوم ما حضور دارند. بهترین نوازندگان ایران مانند رضا تاجبخش، فیروز ویسانلو، امید حجت، اشکان موسوی، احسان نی زن، فرشید ادهمی، عظیم روحانی در آلبوم ما حضور دارند. چند نام هم برای آلبوم انتخاب کردیم که هنوز قطعی نشده است.تا به امروز برادر ما تهیه کننده و حامی ما بوده است و به ما کمک کرد.

در کنار همکاری های خوبی که تا کنون با محمد علیزاده داشتیم، قطعه جدیدی با نام «زندگیم» برای آلبوم ما ساخته است که به طور حتم برای آن اتفاقات خوبی رخ می دهد.

- بعد از تک قطعات موفقی که منتشر کردید، توانستید مخاطبنتان را بشناسید؟

با وجود ترافیک خوانندگی و محدودیت های موجود توانستیم بفهمیم مخاطب از ما چه چیزی می خواهند. به نظر ما این موضوع یک روند دارد تا مخاطب با خواننده ارتباط برقرار کند. این روند بستگی مستقیم با ترانه سرا و ملودی ساز و تنطیم کننده و صدای خواننده دارد. فضای قطعات بسیار مهم است. ما ترانه های ساده را سعی کردیم انتخاب کنیم تا شنونده با همان مصراع اول ارتباط برقرار کند. با توجه به شرایطی که در حال حاضر وجود دارد، سعی می کنیم قطعات خوب را تولید کنیم تا مردم ما را باور کنند. ما صبوری را بلد هستیم و منتظریم تا مخاطب ما را بپذیرد.

تلویزیون در معرفی ما به مخاطب نقش اساسی را داشت. ما سعی کردیم مخاطب عام پیدا کنیم و برای مخاطب خاص موسیقی نمی سازیم.

- اشاره کردید که ترانه های ساده را انتخاب می کنید، برای انتخاب ترانه چه المان هایی را در نظر می گیرید؟ بیشتر سفارش می دهید یا از ترانه ها نوشته شده انتخاب می کنید؟

ما به دنبال ترانه های عاشقانه مثبت هستیم. بیشتر ملودی را انتخاب می کنیم و سپس از ترانه سرا می خواهیم که روی آن ترانه بنویسد. اما ممکن است موضوعی باشد که خودمان از ترانه سرا بخواهیم درباره آن بنویسد. مانند قطعات آرزو، ماه سپید و برادرم که رفت

- درباره قطعه «برادرم که رفت» کمی توضیح دهید.

این یک قطعه مناسبی برای قطعه 40 شهدای گمنام بهشت زهرا ساخته شد و هم زمان با تشییع 175 شهید از صدا و سیما پخش شد. مهلا سلیمانی ترانه آن را سرود و به بهترین شکل این داستان را روایت کرد. به پیشنهاد خانم سلیمانی هم این قطعه را ساخیتم و جز وظایف ما بود. عاشق ترین و خالص ترین انسان ها «شهدا» هستند مخصوصا شهدای گمنام. عزت و امنیت امروزمان را از این برادران شهیدمان داریم. در حال ساخت ویدیو برای این قطعه هم هستیم.

- تمام قطعات شما دو صدا است. چگونه ترانه را بین خودتان تقسیم می کنید؟

دغدغه اصلی ما با ترانه سرا این است که کمتر ترانه دونفره می نویسند. ما دو نفری ترانه یک نفری را می خوانیم. برای همین تکرار زیادی داریم. وقتی ترانه را می خوانیم بستگی به احساسی که داریم تقسیم می کنیم. تمام تلاش ما در زمان ضبط انتقال بهتر احساس است.

- ممکن است یک روز جدا از هم فعالیت کنید؟

مهرداد: احتمال آن وجود دارد. هدف ما ارائه یک کار زیبا برای مردم است. چه دو صدا و چه تک صدا. در موسیقی پاپ دو برادر وجود ندارند که با هم بخوانند. برد من، باخت من، مال من وجود ندارد. امروز ما شدیم. سال 76 ما مجوز صدا از وزارت ارشاد گرفتیم. آن زمان اولویت کیوان بود. آن زمان ملودی هایی می ساختم که برای آلبوم کیوان است. ساز زدن را هم از کیوان یاد گرفتم.

- شما در سال 89 یک تجربه اجرا کنسرت داشتید، درباره این اجرا هم توضیح می دهید؟

کیوان: بله. این اجرا در اریکه ایرانیان بود و توانستیم 4 سانس بدون آلبوم سالن پر کنیم. همیشه می خواستیم ابتدا آلبوم تولید کنیم و بعد کنسرت اما قسمت برعکس بود. ساخت قطعات برای کنسرت بر عهده مهرداد بود و تمام اتفاقات در 2 هفته رخ داد. بعد از آن به طور رسمی موسیقی را جدی گرفتیم.

- الان هم به فکر برگزاری کنسرت هستید؟

به نظر من خوانندگان دو دسته استیج خوان و استودیو خوان تقسیم می شوند. به نظر خودمان ما جز دسته استیج خوان هستیم. در حال تشکیل ارکستر هستیم و بعد از انتشار آلبوم به طور حتم کنسرت خواهیم داشت. شرکت «ایران گام» به مدیریت برادر عزیزمان «صدرالدین حسین خانی» مسئولیت برنامه های ما را برعهده دارد.

- برنامه ای برای آینده دارید؟

تک قطعاتی را آماده کردیم که تا قبل از آلبوم منتشر خواهد شد. تیتراژ چند فیلم سینمایی هم به ما پیشنهاد داده شده که در حال تصمیم گیری هستیم.

- حرف آخر

از تمام افرادی که دوستانه و دلسوزانه تا به امروز ما را همراهی کردند تشکر می کنیم. از شما و سایت نوای فارس هم به خاطر حمایت هایتان ممنونیم. ما برای گوش مخاطب احترام می گذاریم و برای لحظه به لحظه تولید قطعات وقت می گذاریم. امیدواریم روزی برسد که مردم ما را در خلوتشان بپذیرند و حرف دلشان باشد. محمد علیزاده تا به امروز بسیار به ما کمک کرده است و بی نهایت از او سپاس گذاریم. 

منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q