نوای فارس – پریا حیرتی: امروزه با پیشرفت تکنولوژی و در خواست بیشتر مخاطبان، ویدیو سازی جز اصلی موسیقی شده است. کارگردان های جوان و با استعداد زیادی هم با این کار به مخاطبان معرفی شدند. برادران بوشهری از جمله این کارگردانان هستند که تا امروز به خوبی در این عرصه درخشیدند. به همین بهانه با حسین بوشهری گفت و گو کردیم:
- ساخت موزیک ویدیو را از چه سالی آغاز کردید؟
به صورت حرفه ای از سال 85 و غیر حرفه ای از سال 78 ساخت موزیک ویدیو را آغاز کردیم.
- چه فرقی بین حرفه ای و غیر حرفه ای وجود دارد؟
غیر حرفه ای کار هایی بود که برای خودمان انجام می دادیم و با یک هندی کم ویدیو می گرفتیم. من و برادرم از خودمان فیلم می گرفتیم. ویدیو های خارجی را خودمان بازی می کردیم. یک فیلم کوتاه و اکشن با نام «بلوک 13» ساختیم. بازیگرانش من و برادر و پسر دایی ام بودیم. زمانش دقیقه بود و فیلم نامه درستی هم نداشت اما مورد استقبال قرار گرفت. من مربی پارکور بودم و این فیلم را به شاگردانم دادم. یک روز متوجه شدیم کل شیراز این فیلم را دیدند. آن زمان تازه شبکه ایران موزیک افتتاح شده بود و خیلی از افراد سبک رپ را انتخاب کرده بودند. تصوری از ساخت موزیک ویدیو نداشتیم. اما وقتی ویدیو های پخش شده از این شبکه را دیدیم، احساس کردیم توانایی ما بیشتر از این ویدیو ها است. برای همین رو به ساخت موزیک ویدیو آوردیم. یک ویدیو برای یکی از دوستانمان به تهیه کنندگی خودمان ساختیم. کل هزینه این ویدو 150 هزار تومان شد. این ویدیو با استقبال خیلی خوبی رو به رو شد. «یاس» اولین فردی بود که به ما ایمیل زد و از کار ما تعریف کرد. بعد هم دیگر هنرمندانی که آن زمان با شبکه ایران موزیک همکاری داشتند به ما سفارش کار دادند.
- شما در ویدیو هایی که می سازید، از ایده های جدید و مدرن استفاده می کنید. برای به روز بودن چه کارهایی انجام می دهید؟
ما همیشه موزیک ویدیو ها و فیلم های روز دنیا را می بینیم. ایده های این فیلم ها و ذهنیت خودمان را تلفیق می کنیم و ویدیو جدید می سازیم. اما به جرات می توانم بگویم که 90% ایده ها در ذهن من و برادرم خلق می شود. خیلی ها می گویند برادران بوشهری تقلید می کنند ما هم پاسخ دادیم بله ابتدای کار از ایده های خارجی استفاده کردیم اما خودمان ایراد و اشتباهاتمان را می دانیم و سعی بر برطرف کردن آن داریم. کار های جدید ما ایده های خودمان است. با امکانات کم ویدیو هایی در حد حرفه ای ساختیم.
- اتاق فکر شما شامل چه افرادی است؟
من و برادرم دو نفر کار می کنیم. هیچ کس در گروه ما نبود و نخواهد بود. برادران بوشهری دو نفر هستند، هیچ دستیار و هم کاری نداریم. تمام کار ها توسط خودمان انجام می شود. ایده، فیلم برداری، تدوین، نورپردازی و... توسط من و برادرم انجام می شود.
- از ایده های خواننده هم استفاده می کنید؟
بسیاری از خواننده ها ایده دارند اما اغلب به ما اعتماد می کنند و خودمان فیلم نامه را می نویسیم. خواننده ایده اش را به ما می گوید و ما کمی آن را پخته تر می کنیم و به مرحله اجرا می رسانیم. اما معمولا برعهده خود ما است. ما توانایی اجرای تمام ایده ها را داریم. تمام سعی خودمان را می کنیم که از خط قرمز ها عبور نکنیم.
- تجربه بین المللی داشته اید یا خواهید داشت؟
امیدوارم داشته باشیم. دوست داریم در جشنواره های خارجی شرکت کنیم اما راهش را پیدا نکردیم. کشورهای اطراف و اروپایی هنوز نمی دادند در ایران این گونه موزیک ویدیو ها ساخته می شود. برای «کاکوبند» ویدیو ساختیم که خیلی تلاش کردیم آن را به جشنواره های خارجی برسانیم.
- از نظر شما چقدر ایجاد یک شبکه موسیقی در ایران نیاز است؟
ایجاد چنین شبکه ای مستقیم با فعالیت ما در ارتباط است و یکی از بهترین راه های معرفی ما به جامعه بین المللی می تواند باشد. در حال حاضر مشکلاتی که برای بسیاری از خوانندگان به وجود آمده با تاسیس این شبکه حل می شود. تمام خوانندگان خودشان را بهتر به مردم و مخاطبان معرفی می کنند.
- چه برنامه هایی برای آینده دارید؟
دوست داریم یک فیلم بلند تولید کنیم. با فرزاد فرزین، رضا صادقی، در آینده همکاری خواهیم داشت.
- ویدیو کنسرت «شوک» بسیار خبرساز شد. درباره تصویر برداری این کنسرت هم توضیح دهید.
کنسرت شوک فرزاد فرزین دو سال پیش تصویر برداری شد. 6 ماه بعد از آن هم تدوینش تمام شد. کمی ایراد داشت که بار ها ادیت کردیم. مشکلاتی در صدا برداری داشتیم که حل شد. خواستیم ویدیویی حرفه ای منتشر شود. برای همین حساسیت بسیاری روی این فیلم داشتیم. امیدوارم زودتر منتشر شود تا بازتاب آن را ببینیم.
- آیا امکانش هست برای اکثر کنسرت ها چنین اتفاقی رخ دهد؟
اگر این اتفاق رخ بدهد که فوق العاده است. اما مشکلات زیادی وجود دارد از جمله این که عوامل سالن اجازه فیلم برداری حرفه ای را نمی دهند. ثبت لحظات کنسرت به عنوان یک خاطره هم برای خواننده و هم برای مخاطبانش باقی خواهد ماند. در جهان این موضوع عادی است اما در ایران به خاطر نابلدی تیم های قبلی این اتفاق رخ نمی دهد. ما باید به ارگان های مربوط این اطمینان را بدهیم که از خط قرمز ها عبور نمی کنیم.
- در مصاحبه ای که با «حمیدرضا امینی» مدیریت گروه «17» داشتیم شما را به عنوان مدیریت تیم فیلم برداری و ساخت نماهنگ معرفی کرده است. به نظر شما وجود چنین گروه هایی چقدر مفید است؟
ایده جالبی است. کمپانی های بین المللی این گروه ها را دارند. وجود گروه 17 برای سینما و موسیقی لازم و مفید است. این گروه ها در تمام جهان وجود دارد. با حمیدرضا را از طریق فرزاد فرزین آشنا شدم. به تازگی درباره این گروه با من صحبت کرد و من هم پذیرفتم. اگر تبلیغات و حمایت صورت بگیرید به طور قطع موفق خواهد بود. باید یه راه مستقیم برای ارتباط با مردم وجود داشته باشد.
منبع : اختصاصی نوای فارس