۱۴۰۳ چهاردهم ارديبهشت - 08:56 ب.ظ

محسن رجب پور در گفت و گو با نوای فارسیکی از هنر های «ترانه شرقی» معرفی استعداد های شناخته نشده است

یکی از هنر های «ترانه شرقی» معرفی استعداد های شناخته نشده است

نوای فارس پریا حیرتی: موسسه فرهنگی – هنری «ترانه شرقی» با بیش از 20 سال سابقه فعالیت در موسیقی، امروزه به نامی شناخته شده و معتبر در عرصه بین المللی رسیده است.

مدیرعامل این شرکت می گوید «ترانه شرقی» قدیمی تر از بسیاری از شرکت های نشر امروز است و زمانی که به حوزه نشر وارد شده، بیشتر پیشکسوتان فقط در حوزه پخش فعالیت داشتند. کمی کمرنگ شدن این شرکت در ایران باعث شد تا گفت و گویی با محسن رجب پور مدیر عامل این شرکت داشته  باشیم.

- چرا مدتی است «محسن رجب پور» در موسیقی کم کار شده اید؟

اولین باری است که دلیل این موضوع را بیان می کنم. شرکت «ترانه شرقی» به واسطه  گستردگی فعالیت های بین المللی که بین سال های 2009 تا 2012 داشته است، با یک محدودیت بین المللی مواجه شده و این باعث شده که ما تصمیم بگیریم فعالیت هایمان را کم تر کنیم. در تمام این مدت هم شاید از نگاه بیرونی ما کم کار بودیم، اما ما هیچ روزی دفترمان تعطیل نشده است. خروجی های شرکت به دلایل شخصی کم رنگ تر شده است.

- شما به عنوان یکی از تهیه کننده های حاضر در آکادمی «هزار صدا» بیان کردید که این آکادمی را ادامه خواهید داد، اما مدتی است خبری از این آکادمی نیست. این موضوع چه دلیلی دارد؟

این آکادمی راه اندازی شده است. هسته اصلی آکادمی تشکیل شده است اما در سال 95 رونمایی می شود. به صورت اکادمیک نیست بلکه استعداد یابی است.

- یعنی باید منتظر باشیم از شرکت ترانه شرقی جوانان با استعداد معرفی بشوند؟

در 2 – 3 سال اخیر شرکت ما تنها کاری که انجام داده ، استعداد یابی بوده است. از بین ده هزار صدایی که بدون فراخوان به ما معرفی شده است، 5 پدیده را انتخاب کردیم و آلبوم آن ها تا پایان سال 94 آماده انتشار است. این افراد هیچ فعالیتی در موسیقی نداشتند. یکی از هنر های «ترانه شرقی» معرفی استعداد های شناخته نشده است. اصولا شرکت ترانه شرقی با هنرمندانی که قبل تر فعالیت جدی در موسیقی داشته اند، همکاری نمی کند.

- تعیین تیم تولید آلبوم خوانندگانی که قرار است معرفی کنید، به عهده شما است یا فقط مشاوره می دهید؟

ما همیشه مشاوره می دهیم اما در حوزه تخصصی اگر کمک نخواهند، دخالت نمی کنیم. امروز موضوعی که اهمیت دارد این است که خود خواننده باید مولف باشد. علاوه بر خواندن، ترانه سرا یا آهنگساز یا تنظیم کننده خوبی هم باشد. امروز تمام خوانندگان موفق، مولفین خوبی هستند.

- شما تهیه کننده یا مدیر برنامه این خوانندگان هستید ؟

افراد طرف قرارداد با ترانه شرقی تا 10 سال تمام فعالیت هایشان زیر نظر ترانه شرقی است.

- شرکت شما یک اعتبار بین المللی دارد، همکاری با افراد بدون نام یک نوع ریسک برای شما محسوب نمی شود؟

این تخصص ما است. تهیه کنندگی یعنی افراد بی نام را معروف کنید. این موضوع را ما بار ها تجربه کردیم. من دارای یک چارچوب فکری در موسیقی هستم، این چار چوب هر ماه آپدیت می شود. من هنرمندی را دارم که 2سال پیش با من شروع کرده، بیش از 100 هفته است که با هم همکاری داریم و به زودی به عنوان یک پدیده معرفی می شود. ما افرادی مثل بنیامین، بابک جهانبخش و گروه آریان را هم این گونه معرفی کردیم.

شرکت ترانه شرقی دو دسته کار انجام می دهد. دسته اول گروه هایی هستند که به عنوان تهیه کننده با آن ها همکاری می کنیم و  از قدم اول با برنامه ریزی های ما جلو می روند. در مسیر درست هدایت می شوند و به عنوان استعداد معرفی می شوند. دسته دوم آدم هایی هستند که به طریق های مختلف به ما معرفی می شوند و ما می دانیم که این افراد 100% آینده درخشانی ندارند، اما نمی خواهیم این افراد با دلال های موسیقی همکاری کنند که فقط هزینه اضافی کنند. در حد توان خودمان راهنمایشان می کنیم.

با احترام به خوانندگان درجه یک، افرادی هم که در حال حاضر قرار است معرفی کنیم به طور قطع موفق خواهند شد. گوش شنیداری جامعه (سن 12 تا 60 سال) به یک روند تکرار رسیده است و کم کم حسش را از دست می دهد. اگر ما نتوانیم صداهای جدید را در غالب رفتار های جدید به این گوش تزریق کنیم و خوراک درست به آن ندهیم، خوراک نا درست از خارج کشور به آن تزریق خواهد شد.

- برخی اعتقاد بر این دارند که خوانندگان درجه یک و تهیه کنندگان آن ها اجازه نمی دهند، افراد جدید وارد این حوزه بشوند. نظر شما در باره این موضوع چگونه است؟

من همیشه آینده کاری افراد را می دانم. وقتی روند بلیط فروشی، سرعت خرید بلیط و تعداد کنسرت های خوانندگان درجه یک را در 2 سال اخیر بررسی می کنیم، به افول رسیدند. مردم به این دانایی رسیدند که پول خودشان را کجا خرج کنند. طرفداران خوانندگان افراد کم سن و سالی شده اند که با همان سرعتی که طرفدار می شوند با همان سرعت از خواننده نیز دور می شوند و به دنبال کس دیگر می روند. ما در این سال ها روش کاری خودمان را نیز آپدیت کردیم. «ترانه شرقی» بعد از تحقیق درباره گوش شنیداری مردم، در 5 گروه سنی خواننده معرفی می کند.

- یکی از معضلاتی که اغلب خوانندگان و تهیه کننده ها با آن درگیر هستند، کمبود سالن کنسرت در ایران و به خصوص تهران است. درباره این موضوع هم راهکاری دارید؟

ما مشکلی از این بابت نداریم. امیدواریم تغییر دیدگاه در برج میلاد صورت بگیرد. آن جا یک سخت افزار است و نباید تقسیم بندی سلیقه ای شود. در سالن میلاد نمایشگاه هم یک رقابت به وجود آمده است. بعد از 20-25 سال فعالیت در موسیقی به طور قطع روزی که به مرحله کنسرت گذاری نزدیک شویم، می توانیم در آن جا کنسرت برگزار کنیم. 2 سالن دیگر در تهران در حال ساخت است و به زودی رونمایی می شود و این مشکل برطرف خواهد شد. امیدواریم فرهنگسرا ها نیز با ما همکاری کنند. امروز به سالن کوچکتر بیشتر نیازمند هستیم تا سالن بزرگتر.

- بسیاری از خوانندگان دهه گذشته و افرادی که تکنیک خواندن داشتند به خصوص مانی رهنما، حمید حامی، نیما مسیحا اعتقاد بر این دارند که در بازار موسیقی امروز یک مافیا وجود دارد و این را دلیل قهر خودشان با موسیقی می دانند. به نظر شما این اعتقاد درست است؟

من اعتقادی به حضور مافیا ندارم بلکه به سلیقه جامعه و تکنیک گوش جامعه باید توجه کردو این هنرمندانی که نام بردید ذاتا نوع تفکر و خروجی کارشان، کار تکنیکی تر و در عین حال تخصصی تر است و همین تخصصی تر باعث شده که جامعه طرفدارشان کمتر باشد. به همین دلیل است که فکر می کنند در برار گسترش کارشان دیوار وجود دارد. این یک امر بدیهی است. وقتی کار تخصصی است، گوش تخصصی هم می خواهد.

- شما یکی از تخصص هایی که داشتید، برگزاری جشنواره بود. اما امسال جشنواره تهران که قرار بود زیر نظر شما باشد به خاطر حادثه منا لغو شد اما در زمان دیگر هم برگزار نشد. دلیل این موضوع چه چیزی است؟

بخش اجرایی جشنواره بر عهده ما بود. شخص محسن رجب پور به عنوان نماینده کانون ناشران موسیقی در این جشنواره حضور داشتم.  نقطه هدف بلیط فروشی همیشه هفته آخر است که این بلیط فروشی این جشنواره به هفته آخر نرسید. برگزاری جشنواره بر عهده خانه موسیقی بود، اگر بر عهده ما بود هرگز لغو نمی شد چون آن زمان کنسرت های دیگر در حال اجرا بود.

- چند سالی هم در جشنواره کیش حضور داشتد اما الان کم رنگ هستید، باز هم در کیش جشنواره ای با همکاری شما برگزار خواهد شد؟

بله ممکن است. جشنواره های کیش به صورت بهار و تابستانه برگزار می شود. زیر نظر سازمان منطقه آزاد است که بخش اجرایی بر عهده ما بوده است. در سال های دور برنامه ریزی هم با ما بود. با دبیر جشنواره هم فکری می کردیم. اما در سال های اخیر شرکت ها به صورت اپراتور شده اند که در دو سه سال اخیر به دلالی تبدیل شد و بخش فرهنگی از یاد رفت. من چون علاقه ندارم با هنر بازی کنم، خودم را عقب کشیدم.

- شما ممکن است باز هم به «ارکستر ملی» برگردید؟

زمانی که من در ارکستر ملی مسئولیت داشتم، برای هر رپرتوآر بالغ بر 4000 بلیط فروخته می شد. باز هم درخواست بوده و من هم یک سری شروط گذاشتم که شاید سخت باشد. اما اگر بپذیرند در 6 ماه ارکستر ملی به جایگاه اصلیش می رسد. این ارکستر با زیر 10% توانش فعالیت می کند. بخش دولتی کمبود بودجه دارد و باید به بخش خصوصی واگذار شود.

- خبر هایی مبنی بر این که شما قرار است یک خواننده زیر زمینی را مجاز کنید، منتشر شد. این شخص را معرفی می کنید؟

یک نفر نیست و چند نفر هستند. به نظر من موسیقی ممنوع وجود ندارد. بیش از دو سال است که روی این موضوع کار می کنم. وزارت ارشاد و دفتر موسیقی نباید نسبت به گونه ای از موسیقی نگاه منفی داشته باشند. ما موسیقی منحرف و برانداز نداریم. مملکت ما 35 سال دارد و سر جایش ایستاده است و نباید از موسیقی بترسد. یک زمان فقط سنتی بود و بعد به پاپ مجوز دادند. بعد با تلفیقی کنار آمدند و راک را ممنوع کردند. حالا با راک کنار آمدند و رپ را ممنوع کردند. باید گونه ای دیگر شکل بگیرد که رپ را مجاز کنند. باید مسئولان به این نتیجه برسند که موسیقی که در جامعه هوادار دارد، مجاز است. اگر اجازه فعالیت به آن ها ندهند و به اصطلاح زیر زمینی شوند، همان گونه موسیقی با متن نا شایست به گوش جامعه می رسد. موسیقی رپ می تواند یکی از بهترین ابزار ها برای مملکت باشد. هیچ وقت شورای کارشناسی نبود که بداند می شود از این موسیقی به نفع جامعه استفاده کند. جوان مملکت این موسیقی را می پذیرد و بهتر است جامعه به سمت موسیقی درست پیش رود. امیدوارم این موضوع به زودی حل شود. با این افراد من در ارتباطم اما نامی نمی برم. علایق فکری من این است که نباید برای موسیقی چارچوب بگذاریم.

 

با توجه به سو تفاهم های پیش آمده نوای فارس آماده انتشار هر نوع بیانیه و یا یادداشتی را نسبت به این مصاحبه دارد.

منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q