۱۴۰۳ سي و يکم فروردين - 10:56 ق.ظ

نشست رسانه‌ای پنجمین جشنواره موسیقی کاسیک تا معاصر برگزار شدارکستری برای وارد شدن موسیقی نو و معاصر به توده مردمی

ارکستری برای وارد شدن موسیقی نو و معاصر به توده  مردمی

نوای فارس - مهرنوش قضاوتی: نشست رسانه ای پنجمین جشنواره موسیقی کلاسیک تا معاصر، بدون حضور بنیان گذاران آن در آخرین روز فصل پاییز در تالار وحدت  بر گزار شد.

مدیر روابط عمومی جشنواره در ابتدای این مراسم بابت عدم حضور علیرضا مشایخی عذرخواهی کرد و علت آن را هوای الوده تهران و مناسب نبودن شرایط جسمانی ایشان به علت بیماری ریوی اعلام کرد. سپس برنامه ی برگزاری جشنواره را به این صورت شرح داد.

- پنجمین جشنواره موسیقی کلاسیک تا معاصر در روز های پنجم و ششم دی ماه در سالن شهید آوینی دانشگاه تهران ونهم تا دوازدهم دی ماه در تالار رودکی در ساعت هجده برگزار خواهد شد.این جشنواره با نگاهی بر اثار علیرضا مشایخی است .4 ارکستر و2 تریو و 157 نوازنده در جشنواره اجرا خواهند داشت و ما در مجموع شاهد 55 اجرا و 83 قطعه خواهیم بود.

سپس ازرهبر ارکستر موسیقی نو، درباره تاریخچه جشنواره کلاسیک تا معاصر پرسید. علیجانی در پاسخ به این سوال گفت: جشنواره موسیقی کلاسیک تا معاصر اولین بار در سال 86 توسط گروه موسیقی تهران به مدیریت جناب علیرضا مشایخی و سرکار خانم قوام صدری در راستا و تداوم دوسالانه های آهنگسازی و دوسالانه های نوازندگی با هدف معرفی و ترویج موسیقی صاحب تفکر و اندیشه پایه گذاری شد.

وی درباره نحوه انتخاب آثارگفت: طی فراخوانی که داده می‌شود، نوازندگان و آهنگسازان  قطعاتی از آثار قدیمی و معاصر خود را ارسال می‌کنند . این آثار در کمیته  فنی که زیر نظرعلیرضا مشایخی و خانم قوام صدری هست بررسی میشود و اگر دارای کیفیت اجرایی باشند انتخاب میشوند وبرای انها برنامه ریزی میشود.                   

سعید علیجانی درباره تاریخچه  ارکستر موسیقی نو گفت: ارکستر موسیقی نو شاخه  اجرایی موسیقی تهران است و در سال 1374 پایه گذاری شده است. هدف از پایه گذاری این ارکستر وارد شدن موسیقی نو و معاصر به توده  مردمی بود که با اجرا های مختلفش این را در کارنامه خود ثبت کرد. در این ارکستر از ساز های کلاسیک و ایرانی استفاده شده است و سعی شده  است تا آثاری متناسب با ارکستر برای آن ساخته شود. بیشتر این آثاررا آقای مشایخی ساخته است ،اما آهنگسازان دیگری همچون دکتر علی رادمان،ا پاشازاده و..با ارکستر موسیقی نو در این زمینه همکاری داشته اند.

علیجانی در پاسخ به این‌که ارکستر موسیقی نو با چه نگاهی ساز های ایرانی را وارد می کند، گفت:
-اگر ادبیات موسیقیایی از ساز ایرانی گرفته شود فقط تکنیک و رنگ صدا باقی می ماند. در بیشتر آثار ساخته شده برای ارکستر همین نکته در نظر گرفته شده است. در لحظاتی آهنگساز موسیقی ایرانی را از ساز ایرانی می‌گیرد و دوباره آن‌را به ادبیات موسیقی ایرانی وصل می‌کند.
او در ادامه اعلام کرد: ارکستر موسیقی نو در جشنواره پنج  قطعه  به نام های،جشن( برای ساز های کوبه ای و پیانو)،در این تنهایی (برای گفتار وارکستر کوبه ای ) با شعری از سهراب سپهری، مانلی( برای ارکستر زهی و کوبه ای)،کالانس(برای ویولن سل) و سونات شماره یک (برای پیانو وارکستر) اجرا خواهد کرد.                                    

وی تاکید کرد:ارکستر موسیقی باروک در زمستان 93 با حمایت و سرپرستی سیاوش صدرالدینی پایه گذاری شد. هدف از تشکیل این ارکستر اجرای موسیقی فاخر و کلاسیک و معرفی نوازندگان جوان بوده است. 11 دی ماه امسال، این ارکستر 4 قطعه از دوران باروک و کلاسیک خواهد کرد.

در ادامه ، مهرداد تیموری؛ رهبر ارکستر مجلسی شرق و ریکوردر پاریس، هدف تشکیل ارکستر ریکوردر پارس را شناساندن ساز های ریکوردر و کارهای کلاسیک و هدف تشکیل ارکستر مجلسی شرق را نوازندگان جوانی که به آهنگ های معاصر گرایش دارند ،عنوان کرد.

او همچنین از اجرای قطعه کالانس با رهبری علیرضا مشایخی با دو ورژن متفاوت در گروه ریکوردر و موسیقی نو خبر داد.

تیموری در پاسخ به این‌که با توجه به اینکه فراخوان این جشنواره رسانه ای نشده،ایا علت عدم حضور اهنگسازان و نوازندگان  و گروه ها از شهرستان ها عدم اطلاع رسانی است یانداشتن کیفیت کاری  گفت:
-به علت محدودیت های اجرایی فراخوان به شکل رسانه ای نیست.اما با توجه به این‌که این جشنواره، جشنواره ای شناخته شده است و گروه های موسیقی آن را می شناسند، اگر تمایل  داشته باشند می‌توانند آثار خود را بفرستند تا در کمیته فنی بررسی شود.
مدیر روابط عمومی در ادامه صحبت‌های خود، یکی از موانع را نبودن منبع مالی دانست و گفت بافروش بلیت ها که تنها منبع درآمد است، نمی‌توان هزینه دعوت ها را پرداخت کرد.

در ادامه وی با توجه به پنج ساله شدن جشنواره گفت: هدف ما معرفی و ایجاد بستری برای موزیسین های جوان و اجراهای عمومی بوده است. در حال حاضر اکثر نوازندگان ،نوازندگانی هستند که برای اولین بار روی صحنه حاضر می‌شوند و افراد زیادی به موسیقی معرفی شده اند. با در نظر گرفتن اینها می‌توان گفت ما به اهدافمان رسیده ایم.

مدیر روابط عمومی پنجمین جشنواره موسیقی کلاسیک تا معاصر در پایان اعلام کرد: اجرا های روزهای  5و6 دی ماه در سالن شهید آوینی  دانشگاه تهران برگزار می‌شود و ورود برای عموم رایگان است.
اجرا های 9 تا 12 دی ماه که از ساعت 18تا 21در تالار رودکی برگزار می‌شود .علاقه مندان برای شرکت در این مراسم که از ساعت 18 تا 21 میتوانند برای تهیه  بلیت به سایت ایران کنسرت مراجعه کنند.

به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q