۱۴۰۳ هفتم ارديبهشت - 03:30 ق.ظ

گفت و گویی مفصل با انوشیروان تقویاین ترازو میزان نیست

این ترازو میزان نیست

نوای فارس- مریم خوشرنگ: انوشیروان تقوی از جلمه آهنگساز و تنظیم کنندگانی ست که بیش از ده سال، در حوزه موسیقی به صورت حرفه ای فعالیت دارد. موسیقی را با فراگیری کیبورد و گیتار در سن یازده سالگی آغاز کرد. هرچند با خوانندگی قدم در عرصه موسیقی گذاشت اما طولی نکشید که به عنوان آهنگساز و تنظیم کننده معرفی شد. اگر چه در کار خود یعنی ساخت موسیقی موفق ظاهر شد اما از مدتی قبل با انتشار چند قطعه موسیقایی با صدای وی، مخاطبان موسیقی با یک خواننده جدید روبرو شدند. خواننده شدن وی بعد از سال ها حضور در عرصه موسیقی که البته دامنگیر خیلی از موزیسین های دیگر هم شده، بهانه ای شد تا گفت و گویی با وی انجام دهیم.

شما چند سال پیش در حالی دچار ممنوعیت کاری می شوید که کمتر و بهتر است بگوییم همیشه دور از حاشیه بوده اید. به طور معمول و به قول قدیمی ها سرتان در لاک خودتان بوده و همیشه بی سروصدا مشغول موسیقی بودید.
متاسفانه و متاسفانه در همان سال ها به جهت سهل انگاری تعدادی از دوستان، من دچار اتفاقی ناخواسته به اسم ممنوعیت کاری شدم. تعدادی از کارهای ساخته شده در بی خبری من، منتشر شد. با وجود آنکه چهار سال از آن زمان می گذرد اما باید عرض کنم پخش آن کارها ناخواسته بود. تمام آن کارها به خواننده واگذار شده بود و همان خواننده ها کارها را به خواننده های غیرمجاز برون مرزی واگذار کردند. دوران سختی بود به همین دلیل از همان زمان تصمیم گرفتم حواسم را نسبت به خودم و اطرافم جمع کنم تا دچار این اتفاق نشوم. تمام تمرکزم روی خواننده های داخلی بوده و هست و به قول معروف دور خواننده های غیرمجاز داخلی و لس آنجلسی را خط قرمز کشیدم.

بیشتر کارهایی که از شما شنیده شده و مورد استقبال قرار گرفته، کارهای ریتمیک بوده. همین امر باعث شده خیلی از اهالی هنر شما را متخصص در همین فضا بدانند. این موضوع خواسته بوده و یا ناخواسته اتفاق افتاده است؟
این اتفاق صد در صد ناخواسته بوده. ببینید من کارهای احساسی و «اسلو» هم دارم که خوشبختانه در زمان خودشان شنیده و مورد استقبال قرار گرفته است. ضمن اینکه علاقه شخصی خودم هم بیشتر به سمت موسیقی احساسی ست تا موسیقی ریتمیک، اما هرازگاهی گریزی به فضای موسیقی ریتمیک هم می زنم. به این شکل هم حال و هوای خودمان عوض می شود و هم از مخاطب فاصله نگرفته ایم.

چه اتفاقی می افتد که به یکباره انوشیروان تقوی تصمیم می گیرد بعد از سال ها حضور در عرصه موسیقی به عنوان آهنگساز و تنظیم کننده خود را در جایگاه یک خواننده به مخاطبان موسیقی معرفی کند؟
من در حدود سال های 76 به عنوان خواننده فعالیت خودم را آغاز کردم. در واقع در ابتدا خواننده بودم و بعد وارد عرصه آهنگسازی شدم. اما به دلیل مشکلاتی که کم و بیش شما هم در جریان هستید نتوانستم به صورت جدی خوانندگی را دنبال کنم. به همین جهت چند سالی از این موضوع کناره گیری کردم. در حال حاضر هم به چند دلیل شروع به خوانندگی کردم. یکی از دلایل مهم آن داشتن یادگاری از صدای خودم در عرصه موسیقی ست و اینکه دوست نداشتم تنها به عنوان آهنگساز شناخته شوم، به هرحال من با خوانندگی وارد دنیای موسیقی شدم و این موضوع همیشه دغدغه فکری من بوده.

فکر نمی کنید حضور یکباره شما به عنوان خواننده بعد از سال ها تجربه آهنگسازی و تنظیم، می توانست برای شما ریسک باشد؟
من هیچ وقت بین خودم و خوانندگان دیگر تبعیض قایل نشدم. همانقدر که برای کار خودم انرژی صرف می کنم به طور حتم برای دیگر خوانندگان نیز وقت می گذارم. به هرحال هرکاری که با صدای خودم و هر خواننده دیگری اجرا شود بخشی از اعتبار و امضای من است. در ضمن فضایی که خودم در آن می خوانم تفاوت بسیاری با فضای موسیقی که برای خوانندگان دیگر می سازم، دارد.

در چند سال اخر خیلی از آهنگسازها و موزیسین هایی که بیشتر در کار خودشان هم موفق بودند، وارد عرصه خوانندگی شدند. به به نظر شما که  یکی از همین هنرمندان بودید دلیل این اپیدمی شدن خوانندگی در بین موزیسین ها چیست؟ فکر نمی کنید یکی از دلایل آن مطرح و معروف شدن باشد؟
بیشتر دوستان و همکاران من به خاطر آنچه شما اشاره کردید یعنی معروفیت و مطرح شدن، دوست داشتند گریزی به دنیای خوانندگی بزنند. ضمن اینکه شرایط مالی و البته ارایه توانمندی و هنرشان نیز بی تاثیر نبوده است. اما نکته ای که باید به آن اشاره کنم این است که خیلی از همین عزیزان همکار مثل من، بعد از چند سال ساخت موسیقی برای خوانندگان متفاوت، به این نتیجه می رسند که هنوز آن کاری که دوست دارند نتوانستند منتشر کنند و اتفاقی که دوست داشتند نیفتاده است. تمام آنچه توضیح دادم دست به دست هم می دهد تا عزیزان آهنگساز و تنظیم کننده تصمیم به حضور در عرصه خوانندگی بگیرند.
به طور معمول برای انتخاب ترانه برای خودتان و البته خوانندگان دیگر،  چه فاکتورهایی را در نظر می گیرید؟
سعی می کنم ترانه ای را انتخاب کنم که حرف یا نکته تازه ای در آن وجود داشته باشد. ترانه ای که نسبت به ترانه های دیگر متفاوت باشد. البته این موضوع صددرصد نیست اما اگر پنج درصد هم این تفاوت احساس شود، به نظر من کافی ست. هیچ وقت نتوانستم با ترانه های سطحی ارتباط برقرار کنم.

برای همکاری با خواننده چه نکاتی را مورد توجه قرار می دهید؟
در مورد خواننده و همکاری با آنها سعی کردم تا جایی که امکان دارد با خواننده ای همکاری کنم که به لحاظ صدا و البته شخصیت، به اعتبار و آبروی کاری خودم لطمه ای وارد نشود. شما هم خوب می دانید که این انتخاب ها کار ساده ای نیست. در هر صورت من تلاش خودم را کرده ام، امیدوارم که همین طور بوده باشد.

کمی در مورد همکاری های جدیدتان توضیح بدهید؟
جدیدترین کارهایی که ساختم برای بابک جهانبخش و سعید شهروز بوده. برای خودم هم در حال تولید یکی دو قطعه هستم که سعی می کنم کارهای قابل دفاعی باشند. ضمن اینکه یک سورپرایز نیز برای مخاطبان موسیقی و کسانی که همیشه به من و کارهای من لطف داشتند، دارم.
بیشتر توضیح می دهید؟
در حال حاضر نمی خواهم خیلی توضیح بدهم اما در همین حد که به زودی قطعه ای با صدای من و یک خواننده مطرح منتشر خواهد شد که امیدوارم مخاطبان موسیقی این یادگاری را بشنوند و لذت ببرند.

به نظر شما حضور اینترنت در موسیقی ما چه تاثیری داشته است؟
اینترنت هم می تواند مخرب  و هم سودمند باشد. به نظر من اگر می شد قانون کپی رایت در فضای مجازی و اینترنت وجود داشته باشد که هنرمندان نسبت به زحمتی که می کشیدند درآمدی هم داشتند، به طور حتم بازتاب های بهتری به همراه داشت. هم مخاطب ارزش کار را می دانست و هم هنرمند  با انرژی بیشتری به مخاطبان خود خوراک موسیقایی ارایه می کرد. این ترازو میزان نیست. هنرمند با تمام انرژی و خستگی هایی که شما هم با آن ها آشنا هستید کار را تولید و منتشر می کند اما متاسفانه هیچ درآمدی از آن برداشت نمی کند.

حالا که وارد دنیای خوانندگی شدید، به انتشار آلبوم رسمی هم فکر می کنید؟
صددرصد همین طور است. سعی دارم آلبومی متفاوت تولید کنم. متفاوت از این جهت که فضای موسیقایی هیچ یک از قطعات شباهتی به یکدیگر ندارد. البته نکته ای که باید به آن اشاره کنم این است که بیشتر کارهایی که من خواندم و منتشر شده، دارای مجوز ارشاد  بوده.
اگر قرار باشد تفکر موسیقایی خود را تعریف کنید، چه توضیحی می دهید؟
من همیشه دوست داشتم خلاف جهت آب شنا کنم. هرگز اهل تعریف از خودم نبودم و نیستم اما با اطمینان عرض می کنم تمام کارهایی که در این سال ها از من شنیده شده کارهایی بوده که خلاف آنچه در یک زمان مد بوده، ساخته و منتشر شده و به گوش مخاطب رسیده و خدا را شکر در بیشتر مواقع نیز مورد استقبال قرار گرفته اند. درست زمانی که همه دنبال موسیقی احساسی و اسلو بودند من کارهای ریتمیک و شاد می ساختم و یا برعکس آن عمل کردم. به نظر من در موسیقی باید جسارت داشت و البته این جسارت باید همراه با احترام به موسیقی باشد.

اگر قرار باشد بین خوانندگی و آهنگسازی یکی را انتخاب کنید، الویت با کدام یک خواهد بود؟
الویت من همیشه خوانندگی بوده اما دوست دارم و تلاش می کنم تا مخاطبان موسیقی و اهل فن انوشیروان تقوی را در جایگاه یک آهنگساز، با رزومه ای قابل دفاع بشناسند.

برنامه ای هم برای اجرای کنسرت دارید؟
به طور حتم مهم ترین برنامه ام بعد از انتشار آلبوم، اجرای کنسرت خواهد بود.

تعریف موسیقی از زبان انوشیروان تقوی...
در یکی از کتاب های نظری موسیقی که می خواندم، نوشته بود «موسیقی هنر بیان احساسات توسط اصوات است». به اعتقاد من این کامل ترین تعریفی ست که می توان برای موسیقی به کاربرد.
و در پایان...
سپاس فراوان از شما و سایت نوای فارس و توجه تان به تمام عوامل موسیقی...

منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q