۱۴۰۳ سي و يکم فروردين - 01:24 ب.ظ

ساز ها را بشناسیم

ساز ها را بشناسیم

نوای فارس – پریا حیرتی: ما ایرانیان مردمی هستیم که فقط به شنیدن موسیقی علاقه نشان می دهیم و هیچ وقت به جزییات آن توجهی نداریم. توجه نداریم که این موسیقی چه سبکی است  و چه ساز هایی در آن نواخته شده است. حتی به عوامل اجرایی آن هم کمتر دقت می کنیم و فقط صدای خواننده برایمان مهم است. این  مساله در سالن های کنسرت بیشتر دیده می شود. شاهد این ادعا هم اجرای ارکستر سمفونیک است که در آن بالغ بر 80 نوزانده درجه یک ساز می زنند اما به دلیل حضور نداشتن خواننده در آن، استقبال خوبی تا به حال از این اجرا ها و دیگر اجرا های کلاسیک نشده است.

آموزش ساز، آشنایی با نام سازها، این که هر ساز از چه اجزایی تشکیل شده است و چه نوع صدایی دارد، موضوعی است که در ایران کم تر به آن اشاره شده است. تنها رسانه رسمی ایران که صدا و سیما باشد اجازه نشان دادن ساز را ندارد. خانواده ها شاید به موسیقی علاقه نشان بدهند و فرزندان خود را از کودکی در کلاس های آموزش موسیقی ثبت نام کنند، اما نمی دانند چه سازی برای فرزندشان مناسب است و در نوازندگی چه نوع سازی استعداد دارد.

آموزش ساز و دادن اطلاعات به مردم عام و مخاطبان موسیقی توسط چه کسی باید انجام شود؟ این موضوع همیشه یک دغدغه بزرگ بوده است. چون ساز های مختلفی وجود دارد که هر کدام نام های به خصوص دارند. حتی با جست و جو در اینترنت هم نمی توان اطلاعاتی درباره تمام ساز ها پیدا کرد.

در این آشفته بازار مدتی است پست های یکی از نوازندگان قدیمی و با تجربه موسیقی ایران در اینستاگرام شخصی اش توجه مخاطبان را جلب کرده است. حسین شریفی بدون شک از تاثیر گذار ترین نوازندگان ساز های بادی است و می توان از وی به عنوان نوازنده با تجربه این نوع ساز نام برد که ساز های بادی با نام وی بهتر به مخاطب معرفی می شود.  نوازنده با تجربه ساز ترومبون که از اولین نوازندگانی است که بعد از انقلاب به روی استیج رفته است، مدتی است عکس هایی از ساز های مختلف، همراه با ویدیویی از نحوه نوازندگی آن را منتشر کرده و می کند. وی از تخصص خود كه سازهاي بادي برنجي است، فراتر رفته و ديگر سازهاي چوبي، زهي،كوبه ايي ابتدا با تصوير و حال با فيلم معرفي مي كند. او بيشتر به سازهاي غير متعارف توجه نشان مي دهد و حتي برايش اداي صحيح و تلفظ درست ساز مهم است.

شریفی این بار خواسته قدم های بزرگی برای موسیقی بردارد. البته انتخاب هایش نیز قابل تقدیر است. فیلم هایی که انتخاب می کند، بدنه اصلی ساز و اجزایش را نشان می دهد و البته مهم تر از همه صدای تکنوازی سازها به گوش مخاطبان می رسد. شریفی نوازنده ساز بادی است و بسیاری از مردم نمی دانند ساز های باید به دو دسته بادی برنجی و بادی چوبی تقسیم می شوند و انواع مختلف دارند.

حسين شريفي نوازندگي حرفه اي را از اركستر سمفونيك تهران شروع كرد و در رزومه کاری اش نوازندگی در بسياري از كنسرت هاي ناب دیده می شود . وی علاوه برهمكاري با بزرگان هنر موسیقی، شاگرد استاد فرهاد فخرالديني، سعيد شريفيان، شريف لطفي، مهران روحاني، روشن روان، دبير دانش و نصير حيدريان بوده است.  او دغدغه  موسيقي دارد ، دغدغه اي كه كمتر رسانه اي به آن مي پردازد. اين مهم حتي با محدوديت ها فضاي اينستاگرام  باعث رشد و پيشرفت مردم علاقه مند به موسيقي مي شود. او معتقد است موسيقي دواي درد تمام ببماري هاي روحي است و دشمني  موسيقي فقط براي افسردگي است و موسيقي علمي هيچ آسيبي به هيچ كس نمی رساند.

شناخت موسيقي هميشه لذت بخش خواهد بود، چرا كه هميشه شناخت عوامل اجرايي به لذت بيشتر هر هنري مي انجامد. امیدواریم این حرکت بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است و می تواند راهگشای اتفاقات خوب بعدی باشد و بیشتر به ساز اهمیت داده شود. موسیقی فقط صدای خواننده نیست. هنر نوازنده است که موسیقی را دلنشین می کند.

منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q