۱۴۰۳ چهارم ارديبهشت - 09:45 ب.ظ

مشتاقم تجربیاتم را ارائه کنم

مشتاقم تجربیاتم را ارائه کنم

نوای فارس: نشست خبری مستر کلاس دوره ی آواز استاد «ماریو تقدسی» در روز یکشنبه چهارم بهمن، در آموزگاه موسیقی ریتم آوا برگزار شد و وی به ذکر نکاتی پیرامون آواز کلاسیک پرداخت.

در ابتدا «ابوذر قشقاوی» ضمن سلام و خیر مقدم  عنوان کرد:”اگر بخواهیم پیشینه ای در باره ی موسیقی کلاسیک ارائه بدهیم باید گفت این موسیقی که از یک دوره ای وارد ایران شده،کاملا غربی است. این نوع آواز به دلیل نقاط قوت زیادی که داشت توانست در مدت کوتاهی به یک موسیقی جهان شمول مبدل شود.ایران نیز از این قضیه مسثنا نبود.

باید توجه کرد آوازکلاسیک بر گرفته از فرهنگ و آیین غرب به وجود آمده  و درواقع از مسیحیت آغاز شده است. بدین ترتیب بین موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی کلاسیک ایرانی تفاوت هایی برقرار است. ابزارهای دم دستی و کوتاهی   توانست  تکنیک های آواز کلاسیک  را وارد ایران کند اما  پیشرفت اطلاعات و فناوری باعث شد تا  به هنرمندان در این عرصه  یاری قابل توجهی در جهت پیشبرد سبک انتخاب خودشان برسد اما در مقایسه با موسیقی غربی، این امر خوشایند هم چنان کافی نیست چرا که هر آن  شاهد تغییر و تحولات مثبت و جدیدی در موسیقی غربی  هستیم ولی به روزرسانی  این سبک برای ایران بسیار سخت است زیرا به هر حال باید بپذیریم موسیقی کلاسیک با فرهنگ ما در تضاد است. یکی از موارد مثبت و راه گشا در موسیقی کلاسیک ایرانی ،ورود سفیرانی امانت دار با پیشینه ی موسیقی قدرتمند به این عرصه و به روز رسانی توسط این اساتید است. پیشینه جناب«تقدسی»بسیار قدر تمند است .برجسته ترین کسی که ایشان از او مواردی را فراگرفته اند «لوچانو پاواروتی » بوده است که برای مخاطبان موسیقی جهان کاملا چهره ای شناخته شده است.”

«ماریو تقدسی» در ادامه گفت: “خوشحالم وقتی از آلمان به ایران می آیم جوان هایی را مشاهده می کنم که جویای علم و تشنه ی یادگیری هستند. با این امید که جوانان  بتوانند در آینده  راهگشایی برای این سبک باشند ؛مایل هستم تجربیات سی و پنج سال روی صحنه بودنم را در اختیار این جوانان بگذارم. حدود شش سالی است که به ایران می آیم و با برگزاری مستر کلاس های کلاسیک و پاپ کلاسیک و حتی سنتی سعی در یاری هنرجویان دارم.طی گذر این زمان بیش از سیصد هنر جو زیر نظر من به فراگیری علم موسیقی پرداخته اند که خیلی از آنان پیشرفت خوبی را داشته اند. علاوه بر آنان با کمک مدیربرنامه هایم «ادریس ناصری» مستر کلاس هایی در شهرستان های مختلفی چون اصفهان ،شیراز ،تبریز و… برگزار می کنیم  تا کسانی که امکان این را ندارند به تهران بیایند از این کلاس ها محروم نشوند.”

«تقدسی» ادامه داد :”با تمام مشغله هایی که زندگی حرفه ای من را فراگرفته؛تا آنجایی که در توان دارم برای هنرجویانم وقت می گذارم و سعی خود را می کنم سالی دوبار به ایران بیایم و به نوعی کمک رسان آنها باشم. من باور دارم فرزندان ایران با استعداد هستند و صداهای خیلی خوبی دارند ولی متسفانه گویی یک سری مشغله ها  جلوی پرکار تر بودن آنها در زمینه ی تمرینات را گرفته است. مسلم است انجام تمرین باعث پیشرفت بیشتر یک هنرجو می شود.بدین ترتیب باید بگویم جوان های ایرانی استعداد خوبی دارند اما شاید یک مقدار تنبل و کم کار هستند.نکته ای که هر هنر جو باید آن را در نظر بگیرد این است که با شرکت در دوازده جلسه ی مستر کلاس شما هنوز راه بسیاری دارید و به طبع نیاز به تمرین دارید.”

وی در خصوص شروع فعالیت هنری اش گفت:” من از ده سالگی به فراگیری رشته موسیقی پرداختم. در هنرستان عالی موسیقی مشغول تحصیل شدم. پس از یادگیری ویولن ،در هنرستان به مدت هفت سال نوازنده ویولن کلاسیک بودم و یک سال به مطالعه آواز پرداختم. هم زمان از اپرای ایران به منظور تحصیل در آمریکا، بورس تحصیلی گرفتم و دکترای  خود را در زمینه آواز گرفتم. بعد از آن به یکی از معروف ترین آکادمی های بین المللی رفتم.خوشبختانه هشت ماه در حضور کسانی چون «جسی نورمان»،«رناته تبالدی» و…در مستر کلاس هایی شرکت کردم و تجربه های مفیدی کسب کردم. قصدم از بیان این مطالب این بود که بگویم واقعا نمی شود با دوازده جلسه به عرش رسید. باید خلی بیشتر از اینها تلاش کرد.البته که شروع خوب بسیار مهم است. متاسفانه چند جلسه از مستر کلاس ها صرف این می شود که عادت های بدی را که هنر جویان از کسان دیگر آموختند را به آنها گوشزد کرد .بدین ترتیب به نظر من این کلاس ها می تواند مبنای خوبی بر کسانی باشد که حتی تازه وارد عرصه ی خواندن شده اند.”

«تقدسی» در جواب یکی از خبرنگاران درباره پیش بینی آینده موسیقی ایران گفت:” همیشه موانعی وجود داشته اما باید بگویم طی سالهای اخیر بسیاری از مسائل بهبود پیدا کرده اند.دوستانی را می شناسم که با قدم برداشتن در این رشته به نسل جوان کمک رسانی می کنند.به هر حال تا شما به صورت آکادمیک موسیقی را یاد نگیرید ،پشتوانه نخواهید داشت و زمان کوتاهی می شود برای آن پیش بینی کرد. باید خیلی از تکنیک های آوازی و تنفسی در آکادمی ها و دانشگاه ها مرتفع شود. یکی از دکتران مطرح گوش و حلق وبینی به من گفتند بعضی خواننده بعد از یک یا دوسال فقط با قرص و آمپول می توانند بخوانند .این مسائل برای رعایت نکردن اصول موسیقی است.”

وی در ادامه در خصوص برنامه خود در ایران گفت:” پیشنهاد های زیادی در ایران دارم.البته که هر وقت من به ایران آمده ام از فعالیت های در آلمانم کم کرده ام تا بتوانم به کشورم بیایم.چند پیشنهاد در خصوص کنسرت دارم که باید بررسی کرد کدام آنها قابل انجام شدن هستند.به عنوان مثال با  جناب «علی رهبری» و ارکستر سمفونیک تهران ،استاد«چکناواریان»،استاد«فخرالدینی» برنامه هایی را خواهیم داشت که امیدوارم این برنامه ها به اجرا و انجام برسند.”

«ادریس ناصری» افزود: “به زودی نشستی خواهیم گذاشت و در مورد برخی نشست ها توضیح خواهیم داد.به نظر من کمتر کسی مثل ایشان به ایران می آیند و برای هنرجویان وقت می کذارند.عرق ایشان به وطن به گونه ای است که بیست سال پیش آلبوم منتشر کردند که تمام قطعات فولک ایرانی هستند. ما با یکی از نوازندگان که خیلی در این زمینه شهرت دارند در حال ایجاد همکاری هستیم تا بتوانیم یک سری قطعات کلاسیک را در کنار مجموعه ای از قطعات ایرانی به مخطبان عرضه کنیم.اسم آن شخص را نمی گوییم اما احتمالا کنسرت ،بیست و پنجم بهمن ماه در اصفهان برگزار خواهد شد.این کنسرت هم در حقیقت آغاز توری است که در ایران داریم. بحث کنسرتهایی که با ارکستر هم تشکیل می شود که گفته شد.درباره ی مستر کلاس ها نیز باید بگویم: تقریبا از تمام شهرها برای برگزاری مستر کلاس پیشنهاد داریم اما متاسفانه استاد مدت زیادی نمی توانند در ایران حضور داشته باشند.البته که مشغله ی ایشان بسیار زیاد است.دوشب قبل از اینکه به ایران بیایند بیست و هفت شب  کنسرتشان در لندن به اتمام رسید. جالب است بدانید دوساعت قبل اجرا دست ایشان شکست اما با همان وضعیت به روی صحنه رفتند.”

«تقدسی» در باره ی مساله صدا به خبرنگاران گفت:” یک سری مسائل باید از ابتدا و با آموزش و گام به گو جلو بروند. حتی باید گوش مردم آنقدر قوی بشود که وقتی خواننده ای یک اثر را نیم پرده پایین تر می خواند مورد تشویق واقع نشود. به نظرم وقتی شما می توانید حرف بزنید،می توانید بخوانید. صدا هم مثل بدن است با تمرین زیبا می شود. من در سالن دوهزار نفری بدون میکروفون اپرا اجرا کردم.وقتی چنین چیزی اتفاق می افتد به شما می گویم همه ی شما این توانایی را دارید ولی با تمرین به آن می رسید.افردای که در رشته ی آواز کار می کنند  قوی ساز دنیا را یاد گرفتند. چرا که هم موسیقی را دارید و هم کلام!در ایران هم صداهای پرتوان یافت می شود اما باید روی آن به شیوه درست کار کنند. من باور دارم هرکسی می تواند بخواند.”

او در مورد موسیقی پاپ امروز ایران گفت:” توانایی ها هست.آهنگسازهای خوبی داریم؛شعرای خیلی خوبی داریم اما می توانند خیلی قوی تر از اینها کار بکنند. من باور دارم توانیی ایرانی ها بیشتر از اینها است اما به دلیل نگاه مادی به هنر خیلی از انرژی ها برای اثار صرف نمی شود.درچند کنسرت دعوت شدم و حضور داشتم ،دوست ندارم از گروه یا شخص خاصی اسم ببرم.اما وقتی می بینیم سه نفر مشغول خواندن  یکی از آثارشان معروفشان هستند و هرکدام نیم پرده آوازی با هم فاصله دارند متاسف می شوی. داخل استودیو همه چیز عالی انجام می شود اما به روی صحنه به دلیل کم بودن تجربه ارائه ی اثر خیلی بد انجام می شود. خواننده در کنسرت وقتی باید اوج بخواند، میکروفون را به سمت مخاطبان می گیرد و این یعنی بدترین نوع کنسرت! کنسرتی که شما تمام قسمت های پایین را بخوانی و اوج ها را مخاطبانت بخوانند را همه می توانند داشته باشند. امیدوارم گوش مردم به اثار خوب عادت کند ان زمان است که اکثر مشکلات حل خواهد شد.”

به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q