۱۴۰۳ ششم ارديبهشت - 12:21 ب.ظ

رستاک حلاج در گفت و گو با نوای فارستولد «پاییز سال بعد» در زمستان

تولد «پاییز سال بعد» در زمستان
نوای فارس – پریا حیرتی / سمانه سادات امینی: رستاک حلاج، خواننده، آهنگساز و ترانه سرا سرانجام توانست به عنوان خواننده ای رسمی و مجاز در کشورمان به فعالیت خود در عرصه موسیقی ادامه دهد. این خواننده جوان با انتشار قطعه «ته سیگار» در بین مردم شناخته شد و سپس با انتشار تک قطعات خاص به شهرت رسید. اینک او پس از دریافت مجوز از وزارت ارشاد خبر انتشار آلبوم خود را با نام «پاییز سال بعد» به مخاطبان خود داده است. به همین بهانه با او به گفتگویی نشستیم.
-  طلسم انتشار آلبومتان بالاخره شکسته شد، حس و حال الانتان چطور است؟
بی شک حس و حال بسیار خوشی است. حال امروزم حال برآورده شدن یک آرزوی بیست ساله است، خاطرم هست از دوازده سالگی که برای اولین بار گیتار به دست گرفتم تا امروز بیست سال می شود که بی وقفه این آرزو در ذهنم مرور می شودامروز شاید بتوانم آن نفس راحت معروف را  بکشم.
-  شما مشکلات زیادی در راه مجوز گرفتن داشتید، از این همه انتظار در صف وزارت ارشاد ناامید نشده بودید؟
البته مشکلات فقط به صف مجوز از ارشاد خلاصه نمی شود. مقصد و هدفی که برای رسیدن انتخاب می کنیم هر چه بزرگ تر و باشکوه تر باشد بی شک دست نیافتنی تر می شود و مسیر قدم برداشتن هات ناهموار تر. پس نا امیدی های گاه و بی گاه در این مسیر اجتناب ناپذیر خواهد بود. بارها و بارها از نفس افتادم و طعم نا امیدی را مزه مزه کردم. اما آنقدر این هدف برایم عزیز و ارزشمند بود که نگذاشتم، هیچ مانعی شکستم بدهد. - روزی که اولین موزیک ویدیو خود را منتشر کردید هم به اینکه خواننده ای مجاز و رسمی باشید فکر کرده بودید و یا فقط می خواستید برای دل خودتان بخوانید و آهنگ بسازید؟
از همان دوازده سالگی با جدیت پی گیر موسیقی شدم و این داستان برام بسیار فراتر از تفنن و وقت گذرانی بود ، می خواستم به جایی برسم که تاثیر گذار باشم ، مولف باشم و این کار تنها کار زندگیم باشد، از همان زمان همیشه خودم را روی استیج تصور می کردم و می خواستم در نهایت خوانندگی را به شکل رسمی و به قول معروف مجاز دنبال کنم.
- قبل تر نام شما را همیشه بر کاور آلبوم دیگر خواننده ها، به ویژه مهدی یراحی دیده بودیم و همیشه امضای رستاک حلاج را می توانستیم در کارهایی که شما آهنگسازی کرده بودید، ببینیم. این امضای شما نا خود آگاهی بود یا خودتان می خواستید سبک مخصوص به خودتان در ملودی ها مشخص شود؟
این اتفاق بسیار ناخود آگاه بود ، مسلما وقتی رستاک حلاج ترانه ای را می نویسد و موسیقی را می سازد کار شبیه به خود رستاک از آب در خواهد آمد !
من با خواننده های زیادی کار نکردم چون اولویت برای من خود رستاک است ، همکاری هام بیشتر با مهدی یراحی بوده که اتفاقا چون فضای کاری من و مهدی دو فضای کاملا متفاوته تجربه های همکاریمان برای هر روی ما بسیار شیرین و دلچسب بوده هنگام ساختن کاری برای مهدی موسیقی را برای آن صدا و آن حال و هوا می سازم ، غیر از دو قطعه «از خودت خبر بیار» و «جذاب تر» که برای اجرای خودم ساخته بودم و سرانجام با صدای مهدی منتشر شد  با اینکه «از خودت خبر بیار» نتیجه رضایت بخشی داشت اما به نظرم «جذاب تر» آن نتیجه ای که باید را به همراه نداشت.
- شما ترانه سرا و آهنگساز بسیار موفقی هستید. در آلبومتان هم تمام ترانه ها و ملودی ها کار خودتان است یا با دیگران هم همکاری داشته اید؟
برای آلبوم اول که به نوعی معرفی رسمی رستاک حلاج به عنوان یک ترانه سرا ، آهنگساز و خواننده است می خواستم این هماهنگی اتفاق بیفتد و به همین خاطر تمام کارها از خودم هست اما من هیچ تاکیدی بر این ندارم که تمامی کارهایم را خودم انجام بدهم و اتفاقا ترانه های خوب بسیاری دریافت کرده ام که در آینده قطعا از آن ها استفاده خواهم کرد
- تنظیم قطعات آلبومتان را بر عهده چه کسانی گذاشتید؟
تنظیم قطعات آلبومم را دوستان و همکاران همیشگی ام آبان حبیبی، سعید زمانی و نیکان انجام داده اند.
- در این آلبوم چند قطعه جدید و چند قطعه شنیده شده دارید؟
این آلبوم دوازده قطعه دارد. قرار بر این بود که سه قطعه از کارهای قدیمی و نه قطعه تازه در آلبوم داشته باشیم. اما با مدت زمان طولانی که برای اخذ مجوز طی شد به تدریج چند کار از آلبوم به صورت تک آهنگ منتشر شد و حالا هفت اثر تازه و پنج اثر منتشر شده در آلبوم وجود داره که به نوعی مرور خاطرات خواهد بود.
- قطعه «شال سه رنگ» زمانی منتشر شد که برنامه های تلویزیونی هم از آن استفاده کردند. این قطعه عاشقانه ای بود که وقتی شروع می شد کسی فکر نمی کرد که قطعه ای ملی - میهنی را گوش می دهد. چرا قطعه ملی میهنی را عاشقانه اجرا کردید؟
مردم رستاک را به عاشقانه هاش می شناسند و شال سه رنگ برای من عاشقانه ترین اثری است که تا امروز نوشتم و اجرا کردم. ترانه ای برای معشوقی با هفتاد میلیون دلداده
- فکر می کنید الان که جز خواننده ای مجاز  و رسمی شده اید، همکاری بیشتری با تلویزیون خواهید داشت؟
حضور در رسانه ملی موقعیت بسیار خوبیه برای بیشتر دیده و شنیده شدن اما این اتفاق باید در جای مناسب خودش صورت بگیرد . سبک و فضای موسیقی من باید در برنامه ای به کار گرفته شود که من را از ویژگی های رستاک دور نکند که اتفاق خوبی برای هر دو طرف باشد.
- برای آلبومتان نام «پاییز سال بعد» را انتخاب کردید. این قطعه بسیار محبوب بود. دلیل انتخاب این نام برای آلبومتان چه چیزی بود؟
 «پاییز سال بعد» شاید شخصی ترین ترانه منتشر شده از من باشد. ان قدر شخصی که قبل از انتشارش فکر نمی کردم توان برقراری ارتباط با مخاطب را داشته باشد اما کاملا برعکس و در عین ناباوری با استقبال فوق العاده ای روبه رو شد و امروز یکی از محبوب ترین قطعات من است. پاییز سال بعد توضیح کاملی از ترانه ، موسیقی ، صدا و خود رستاک است.
- برای بعد از انتشار آلبوم چه برنامه ای دارید؟
بعد از آلبوم برای کنسرت ها آماده می شوم و مانند گذشته کارم را ادامه می دهم با این تفاوت که این بار با انگیزه ای چندین برابر و البته با خیالی آسوده تر پیش خواهم رفت.
- تولید آلبوم دوم را آغاز کردید؟
بله ترانه ها و ملودی ها مشخص شده و تنظیم هایش هم تا حدودی انجام شده است، خودم دلم می خواهد تا پاییز سال بعد منتشر شود، تا چه اتفاق بیفتد !
-شما در زمینه اجرا تجربه های بسیار موفقی داشته اید. در جلسات ترانه خوانی یا برنامه های دیگر وقتی نام شما روی پوستر نوشته می شد، حضور چشم گیری از مخاطبان را شاهد بودیم. این اتفاق در کنسرت اول شما که خیریه بود هم رخ داد. دلیل این امر که خواننده ای که حتی آلبومی در بازار ندارد اینگونه مورد توجه و استقبال قرار می گیرد، چیست؟
بدون شک بزرگ ترین دلیل محبت خداست. اما شاید برای خیلی ها که دورادور و نه به صورت جدی موسیقی رستاک حلاج را دنبال می کنند این سوال پیش بیاد که اصلا چرا چنین سبک و سیاقِ غیرعام پسند و ویژه ای باید این اندازه از مخاطب رو به همراه داشته باشد؟ من تنها دلیل این اتفاق را واقعی بودن رستاک می دانم ، اینکه هیچوقت تلاشی برای متفاوت بودن و خاص شدن انجام ندادم ، همیشه خودم را نوشتم، خودم را ساختم و خودم را خواندم . تلاش برای تفاوت هرقدر هم ماهرانه در نهایت توی ذوق مخاطب می زند مثل بعضی از کارهایی که امروز می شنویم و مُهر من خاص هستم بر روی پیشونی شون خود نمایی می کند ، ترانه های عجیب و غریب که شبیه به کودکی است که چند کلمه تازه یاد گرفته و به هر ترتیب می خواهد در گفتگوهاش از اون ها استفاده کند ، ترانه هایی که نه ترانه سراش ازش سر در میاورد و نه آوازخوان!
رستاک حلاج حرف عجیب و غریبی نمی زند. از زندگی واقعی ، عشق ورزیدن های غیر تخیلی و ملموس حرف می زنه اما از زاویه نگاه خودش. جامعه امروز به شدت تشنه اون نوشیدنی گواراییه که سال ها ازش دریغ شده ،سلیقه مردم را می شه عوض کرد می شود بهش مسیر داد ، اینکه ما با واژه عام پسند مدام سلیقه جامعه را پایین و پایین تر ببریم تا شنیده شویم اتفاق ارزشمندی نیست. استقبال مردم از موسیقی هایی مثل موسیقی «چارتار» من را بسیار خوش حال و خوش بین می کند نسبت به آینده
- الان در حال تشکیل گروهتان برای برگزاری کنسرت ها هستید. در کنسرت هایتان هم می خواهید همین خاص بودنتان را ادامه دهید یا اجراها را به سمت مردمی تر شدن هدایت کنید؟
من عنوان خاص بودن را به خودم نمی دهم ولی تمام تلاشم بر این است که همین رستاک حلاجی را که تا الان بوده ام را ارائه بدهم و حتی دوست دارم بیشتر به علایق قلبی خودم برسم مثلا انتشار آلبوم های خلوت تر و جدا از سر و صداهای روزمره یا اجراهای متفاوت در سالن های کوچک تر با گروه های محدودتر . بی شک برای جذب مخاطب بیشتر از مسیر خودم خارج نمی شوم.
-در آلبوم بعدی که شروع خواهید کرد هم همین سبک را ادامه می دهید یا سبک های جدیدی را نیز ارائه می دهید تا میزان استقبال مردم را از آن ها بسنجید؟
سبک که تغییر نمی کند اما حتما در فضای کارها و تنظیم هایم تغییراتی به وجود خواهم آورد که این کار از یکنواخت شدن آرتیست جلوگیری می کند و مسلما آلبوم جدید با آلبوم قبلی تفاوت هایی خواهد داشت ولی پایه و اساس همه آن ها یکی است.
-شما تجربه خوبی در اجرای دو نفره با کاوه آفاق داشتید، باز هم شاهد این گونه قطعات خواهیم بود؟
چرا که نه ، از اتفاق های خوب همیشه استقبال خواهم کرد
-گروه نوازندگانتان به رهبری چه کسی به روی صحنه خواهند رفت؟
دوست عزیزم اشکان دباغ رهبر و سرپرست گروه در اجرا ها خواهد بود.
-درباره حال و هوای آلبوم «پاییز سال بعد» برایمان بگویید.
این آلبوم همان حال و هوایی را دارد که مردم تا به امروز از من شنیده اند. تجربه سال های سال در یک آلبوم ، قطعاتی که با جان و دل ساخته شده و امیدوارم بر جان و دل مخاطب بنشیند.
-ممکن است روزی قطعه ای اجتماعی هم بخوانید؟
تا همین امروز هم این اتفاق افتاده! «عید من» یک قطعه اجتماعی بود ، در آینده هم قطعات اجتماعی از من خواهید شنید ، اجتماعی اما به زبان رستاک
-و حرف آخر؟
هرچه گویی آخری دارد به غیر از حرف عشق
کاین همه گفتند و آخر نیست این افسانه را ...منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q