۱۴۰۳ هفتم ارديبهشت - 06:35 ب.ظ

گفت و گو با مسعود تقی زاده؛ خواننده پاپ:خوانندگی نیازمند هدف والایی است

خوانندگی نیازمند هدف والایی است
نوای فارس-مازیار رضایی: مسعود تقی زاده از خوانندگان پاپی است که سعی دارد راه درست را در پیش بگیرد و به ادعای خود یکی از بهترین های این عرصه باشد. او با اجرای تیتراژهای مختلف جای خود را در دنیای موسیقی ایران محکم کرد و توانست خود را به مخاطبانش بشناساند.او هم اکنون آلبوم پاپی را در آستانه انتشار دارد که به زودی منتشر می شود و در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.با این خواننده گفت و گو کرده ایم:

از میان انواع موسیقی چراپاپ را انتخاب کردید؟

از آن‌جایی که موسیقی پاپ، یک سبک عامه پسند است و در مقابل موسیقی کلاسیک و محلی قرار می گیرد، این سبک  از انعطاف بسیار بالایی برخوردا است . درصد کمی از مردم به سبک های سنتی، راک، رپ و ... روی می آورند. بنابراین  در سبک پاپ در ارتباط با مردم و مخاطبان موسیقی،  می توان بیشتر مانور داد و حتی این امکان وجود دارد که آن را با سبک های دیگر ترکیب و تلفیق کرد. با درنظر گرفتن این موارد، من تصمیم گرفتم قدم در عرصه ای بگذارم که قدرت مانورم در آن زیاد باشد و بتوانم با تعداد مخاطبان بیشتری ارتباط برقرار کنم.
*باتوجه به فضای شلوغ موسیقی و بلبشویی که وجود دارد، ورود به این عرصه ریسک محسوب می شود. چرا این ریسک را کردید؟

به نظر من ریسکی در این عرصه وجود ندارد، هر کسی جایگاه خودش را دارد که این جایگاه برمی گردد به شخصیت، نحوه ارتباط و تاثیرگذاری روی مخاطبان هر فرد!
 من فکر می کنم این حرف شما صحیح نباشد چون موسیقی ایران به نظر من فضای شلوغی ندارد و تصور می کنم که خواننده خوب هم کم داریم. دلیل این حس شما از شلوغی و بلبشو به نظرم این است که بیشتر افراد فقط چند تک آهنگ می خوانند و یا نهایتاً یک آلبوم پخش می کنند  اما چون هدف بزرگی ندارند خیلی زود با موسیقی و دنیای خوانندگی، خداحافظی می کنند.
*وقتی از در و دیوار خواننده می ریزد نمی توان به شهرت وپول رسید. پس خوانندگی هدف والاتری می خواهد. این هدف در شما چه بود؟

ضمن بیان این نکته که من نه برای شهرت به دنیای موسیقی آمدم و نه برای پول، اتفاقاً می توان گفت که به قول معروف همیشه از آب گل آلود می‌شود ماهی گرفت. لازم است اشاره کنم که خیلی از درآمدهای به دست آمده از کارم را صرف امور خیریه کردم که فروشگاه وب سایت رسمی ما و چند موسسه خیریه که با آن ها همکاری داریم گواه این مطلب هستند.
  *قطعاً هر کسی وارد این مقوله می شود به دنبال متفاوت بودن است. شما مدعی چنین تفاوت هایی هستید؟

قطعاً هم می شود متفاوت بود و هم بهترین، این را زمان مشخص می کند که من توانستم متفاوت یا بهتر از دیگران باشم یا نه. اما باید به این نکته توجه کرد که هر انسانی با توجه به روحیات، اخلاقیات، سلایق و ... می تواند خیلی از آدم هارا که با وی هم سلیقه هستند جذب کند. من نیز امیدوارم بتوانم مخاطبان خاص خود را جذب کنم و آنها را همراه با خود و موسیقی‌ام نگه دارم.
  *این تفاوت ها چه چیزهایی را شامل می شوند؟

به هر حال هر کسی در زمینه کاری خود سعی در ایجاد تفاوت دارد. من نیز ضمن این‌که متفاوت فکر می کنم، از صدای متفاوتی نیز برخوردار هستم که درکنار انتخاب اشعار و ملودی های مختلف موجب ایجاد این تفاوت ها شده ام.
  * تقلید هم می کنید؟ پیش آمده صدای شما را با خواننده قدیمی تر و پیشکسوت مقایسه کنند؟

خواننده مورد علاقه ام بابک جهانبخش است. این علاقه به حدی است که  تا چند سال پیش سعی می کردم صدای ایشان را تقلید کنم.  اما هیچ وقت صدا و احساسم مثل بابک عزیز نشد و همین باعث شد بفهمم هر خواننده باید 100% خودش باشد، از روحیات و احساس گرفته تا رنگ صدا!
درخصوص بخش دوم سوالتان باید بگویم که خیر، تاکنون صدای من را با هیچ خواننده جدید و قدیمی مقایسه نکرده‌اند.
اصلاً نظرتان درباره تقلید چیست؟ موافقید یا مخالف؟ چرا؟

مخالف صد در صد تقلید هستم. اگر توجه کرده باشید، بعد ازفوت مرتضی پاشایی پنجاه درصد کسانی که وارد این عرصه شدند با تمام تلاش سعی کردند که از مرتضی تقلید کنند و همین الان هم اگر به تمامی این موزیک ها گوش کنید بیشتر خواننده ها تلاش می کنند که صدایشان  را به آن سمت ببرند. همین بحث را بعد از فوت زنده یاد ناصر عبداللهی عزیز هم تا مدت زیادی شاهد بودیم. از نظر من هر کسی باید خودش باشد تا بتواند در میان مردم جاباز کند و صدایش شنیده شود.
  چه حرفی را قرار است با موسیقی بزنید؟

حرف هایی که شاید خیلی ها نتوانند مستقیم به مخاطب خاص اشان بگویند و دوست دارند در قالب یک موزیک احساسشان را مطرح کنند.
  طیف مخاطبی که برای کارهایتان در نظر گرفته اید چگونه طیفی است؟

من دوست دارم عامه مردم مخاطبم باشند اما چون خودم جوان هستم حس می کنم ما جوان ها بتوانیم بهتر با هم ارتباط برقرار کنیم.
  فکر می کنید مردم امروز از خواننده چه می خواهند؟

به نظرم مردم ما مردم با احساسی هستند و دلشان می خواهد حرف های دلشان، مشکلاتشان، اتفاق های روزمره و ... را در قالب موسیقی و صدای خوب بشنوند.
  مخاطب شناسی چقدر در کارهایتان تأثیر داشته است؟

در حدی که قبل از پخش هر کار تقریباً  از 100 نفر از مخاطبان نظرخواهی می کنیم.

   برای خود چه چشم اندازی می بینید؟

من تاکنون خیلی تلاش کردم و از این به بعد هم حتی تلاش هایم بیشتر خواهد شد. اما صمیمانه از مردم کشورم و کسانی که به موزیک پاپ علاقه دارند می خواهم که به من اعتماد کنند و در این مسیر حمایتم کنند، مطمئن باشند رو سفیدشان خواهم کرد.
  آیا می توانید صاحب جایگاه و همین طور ماندگار شوید؟

بستگی به دل مردم و لطف پرودگار دارد. اما من هم در این راه کم نگذاشتم و نخواهم گذاشت.
  هر چه دوست دارید به مردم بگویید.

حال که سوال دیگری نیست می خواهم یک حرف از دلم بگویم که در سوالات پرسیده نشد. سبک پاپ موسیقی ایران در شرایط بدی بسر می برد. همه کسانی که تمام تلاششان را برای مجاز بودن کردند هیچ وقت دیده نشدند اما دوستانی که با شبکه های ماهواره ای کار کردند یا مقداری از خطوط قرمز را رد کردند توانستند خیلی خوب جایگاه خود را پیدا کنند و با ابراز ندامت به موسیقی مجاز برگردند. دلم می خواهد مسئولین از کسانی که واقعاً قوانین را قبول دارند، به آن ها احترام می گذارند و هم چنین به خط قرمزها توجه می کنند بیشتر از این حمایت کنند که خواننده ای جوان نخواهد فریب خورده و برای دیده شدن و جلب توجه مخاطبین بیشتر رو به شبکه های ماهواره بیاورد. اگر بخواهم خیلی دیگر دلی بگویم می شود: "یا رومی رومی یا زنگی زنگی"
 منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q