۱۴۰۳ پانزدهم ارديبهشت - 06:58 ق.ظ

​سایت های تخفیفی موفق تر از سایت های فروش بلیت

​سایت های تخفیفی موفق تر از سایت های فروش بلیت
نوای فارس – پریا حیرتی: نزدیک به یک دهه است که خرید بلیت کنسرت به سبد کالای خانواده ها اضافه شده است. فرقی ندارد پاپ باشد یا سنتی، البته به تازگی تلفیقی جای بهتری پیدا کرده است. خانواده ها با توجه به خواسته فرزند و یا علاقه مندی خودشان بلیت تهیه می کردند و چند ساعتی دور از هیاهو شهری و ترافیک و یا شاید خانه نشینی و دیدن سریال های چندین قسمتی، در سالن های کنسرت از موسیقی لذت می بردند. در یک دوره کوتاه کنسرت گذاری به یک صنعت سود آور تبدیل شد. بسیاری از شرکت ها نیز از این موضوع استفاده کردند و هر کنسرت تعداد قابل توجهی اسپانسر داشت.
خواننده های رده اول موسیقی چندین سانس کنسرت برگزار می کردند و همان هفته اول سالن پر می شد و دیگر دغدغه فروش بلیت وجود نداشت. البته آن زمان تعداد سالن های کنسرت هم بیشتر بود. در حال حاضر هم هست اما برای موسیقی پاپ که علاقه مندان بیشتری دارد، نیست. قیمت بلیت ها هم مناسب تر بود. یک خانواده توان مالی این را داشت که یک شب خانوادگی داشته باشد. اگر هم نداشت، فرزندان خود را روانه کنسرت می کرد. یادم می آید یکی از خواننده های پاپ در روز تولدش، آلبومش منتشر شد و از همان شب تا هفته بعدش روی استیج بود. یک مورد دیگر هم به خوبی در ذهن دارم که زمان پر کردن سالنش از دو ساعت کمتر بود. اینترنتی شدن فروش بلیت و این که تنها یک سایت برای خرید بلیت وجود داشت، باعث شده بود مردم از تمامی کنسرت ها با خبر باشند. البته حق انتخاب های بیشتری هم داشتند. چون سالن ها بیشتر بود، اگر کسی فلان سالن کنسرت را به خاطر بد مسیر بودن یا کیفیت نداشتن، نمی پسندید، کنسرت همان خواننده را در یک سالن دیگر انتخاب می کرد.
مسیر روز به روز هموار تر می شد و کنسرت گذار ها آرامش خیال بیشتری داشتند. اما وابسته به عوامل مختلف، امروز صنعت کنسرت گذاری نه تنها دیگر سود آور نیست بلکه در بسیاری از موارد به ضرر هم می رسد.
یکی از سالن ها در آتش می سوزد. دیگری فقط به خوانندگان درجه یک هنری داده می شود و یک سالن دیگر به پاپ می گوید: نه!!!
قیمت سالن، دستمزد خواننده و گروهش، نور، صدا، دکور، مانیتور ها و ... بالا می رود و تهیه کننده مجبور است به قیمت بلیت اضافه کند. از آن طرف هم چند سالی است قدرت خرید مردم در تمام کالاها پایین آمده است. حالا اگر قرار باشد با این قیمت بلیت یک خانواده چهار نفره به کنسرت بیاید باید نزدیک به نیم میلیون خرج کند و این موضوع برای خیلی از افراد غیر ممکن است.
کم کم این روند صعودی جای خودش را به روند نزولی داد. شاید شیب این برگشت هنوز تند نباشد اما بدنه این صنعت را لرزانده است. کیفیت کنسرت ها و نحوه بلیت فروشی هر روز بهتر، اما خریداری نشدن بلیت های یک کنسرت هر روز مسئله ای جدی تر از قبل می شود. خواننده هایی که یک روزی 4 سانس کنسرت را به راحتی برگزار می کردند، امروز 2 سانس خود را تا روز آخر نمی توانند پر کنند.
بسیاری می گویند که کنسرت ها برای مردم تکراری شده است، اما من می گویم: خیر! تکراری وجود ندارد. مردم قدرت خرید ندارند. برای این حرفم نیز دلیل محکمی دارم. سایت های فروش تخفیفی کالا، امروزه به سایت های فروش بلیت کنسرت تبدیل شده اند. وقتی بلیت های یک کنسرت به این سایت ها می رود، در زمان اندک خریداری می شود.
وقتی این موضوع به راحتی اثبات می شود که قیمت بلیت ها خارج از قدرت خرید مردم است، چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان شهرداری نباید فکری به حال این وضع بکند. چرا قیمت سالن ها نباید کمی کاهش پیدا کند که در کنارش قیمت بلیت ها کاهش یابد؟ چرا نباید سالن هایی با ظرفیت کمتر ساخته شود که خوانندگان از آن ها هم استفاده کنند؟ و هزار چرا دیگر...
صنعت کنسرت در دنیا صنعت قابل توجهی است. امیدواریم در ایران هم به یک صنعت جدی و مهم و قابل توجه برسد. به امید آن روز...
با تشکر از ایمان عابد به خاطر راهنمایی و انتخاب سوژهمنبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q