نوای فارس – مهرنوش گرمابی: به بهانه حضور «دامیانا جورانا» رهبر ارکستر سمفونیک جوانان جهان در تهران و برگزای اجرای مشترک ارکستر جوانان جهان و ارکستر سمفونیک تهران با او دیدار و گفت و گویی کوتاهی را انجام دادیم و از او در مورد تجربه حضور رسمی اش در تهران سوالاتی را پرسیده ایم.
- قبل از ورود به ایران آیا شناختی نسبت ارکستر سمفونیک تهران داشتند ؟
قبل از ورود به ایران من با ارکستر های ملی و سایر ارکستر های تهران آشنا بودم و با نوازندگان ایرانی هم کم و بیش تعامل داشتم و آن ها را می شناختم . من در 10 کشور مختلف با نوازندگان کار کردم و سمیناری هم در ایتالیا با 12 نوازنده برگزار کردم و در کنارش مستر کلاس هایی انجام شد و به این ترتیب من با نوازندگان ایرانی آشنایی بیشتری پیدا کردم. به نظر من نوازندگان ایرانی بسیار سخت کوش و پرتلاش هستند و برای من بسیار دوست داشتنی هستند. به نظرم نوازنده ها بیشتر از هر چیز به این نیاز دارند که خیلی بیشتر به موسیقی گوش بدهند و تمرین کنند و با پشتکار و جدیت این راه را پی بگیرند.
-وقتی این پیشنهاد به شما داده شد که برای رهبری این ارکستر به ایران بیایید، واکنش شما چی بود ؟
این پیشنهاد بسیار برای من جذاب بود از این جهت که به مدت 10 سال است که من با این کنسرواتوآر تمرین می کنم و روی این پروژه کار کردم و من چند هنرجوی ایرانی هم داشتم که با آن ها کار می کردم و در تهران با آن ها ملاقات می کردم. اما الان این ارتباط بین بنیاد رودکی و وزیر محترم ارشاد که باعث شده همکاری در این پروژه برای من میسر شود بسیار برای من جالب بود تا این که منجر به این اتفاق شد و من توانستم برای انجام این مهم به ایران بیایم.
-در حال حاضر وضعیت نوازندگان و ارکستر سمفونیک تهران را چگونه ارزیابی می کنید؟
بعضی ها در سطح نسبتاً بالایی قرار دارند و وضعیت شان خوب است و تعدادی هم در سطح نوازندگان خود من هستند. تعدادی هم به طبع در سطح پایین تری نسبت به سایرین قرار دارند اما به دلیل علاقه ای که دارند اگر تلاش بیشتری داشته باشند و دانش نوازندگی شان را نسبت به کارشان بالا ببرند قطعا موفق خواهند شد و در نهایت من فکر می کنم می توانند یک ارکسترواتوآر خوب را تشکیل بدهند.
- در مورد موسیقی ایرانی چه شناختی داشتید ؟
من پیش از ورود به ایران در مورد موسیقی ایرانی تحقیقاتی را انجام داده بودم به خصوص موسیقی هند و اروپایی که فکر می کنم جزو موسیقی های مردم پسند هستند و در سیسیل موسیقی نزدیک تر به موسیقی هایی هند و اروپایی است که در ایران وجود دارد و جنس و نوع موسیقی ایرانی با موسیقی عربی کاملاً متفاوت است و البته درک موسیقی ایرانی برای من بسیار راحت تر از موسیقی عربی است. در مناطق مختلف ایتالیا از سمفونی های عربی استفاده می کنند .اما موسیقی که سیسیل ساخته می شود به موسیقی ایرانی نزدیک تر است.
- شما شناختی هم نسبت به «لوریس چکناواریان » و «نصیر حیدریان» قبل از ورود به ایران داشتید ؟
بله ما با هم دوستان صمیمی هستیم و کارهای موفقی را تا به امروز با هم انجام داده ایم.
عکس های علی مجلسی از این تمرین را شاهد باشید:منبع : اختصاصی نوای فارس
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید