۱۴۰۳ يازدهم ارديبهشت - 10:19 ب.ظ

غلام علمشاهی در گفت و گو با نوای فارس:حال موسیقی خوب نیست

حال موسیقی خوب نیست

نوای فارس-لی لا رضایی: تهیه کننده موسیقی کشورمان از وضعیت نامناسب موسیقی در ایران ابراز گله کرد و گفت: به آینده موسیقی ایران خوشبین نیستم.

غلام علمشاهی مدیر شرکت فرهنگی –هنری آوای نکیسا در گفت و گو با نوای فارس، از وضعیت نابسامان موسیقی کشورمان ابراز گله کرد و در این باره گفت: متاسفانه بازار موسیقی کشور،بازار مناسبی نیست و به تنها به دست عده ای از خواننده ها و تهیه کننده ها می چرخد.

این تهیه کننده موسیقی با بیان اینکه در ماههای محرم و صفر موسیقی در کشور تعطیلا است و فضا برای فکر کردن و تحقیق در این عرصه بازتر می شود، افزود: من شخصا درجایگاه یک تهیه کننده ، موقعیت تثبیت شده ای ندارم و همانطور که می بینید بسیار کمرنگ شده امو نمی توانم نسبت به برگزاری کنسرت اقدام کنم. اما در این میان از کشف استعدادهای جوان و مساعد غافل نمانده ام و کماکان به دنبال صداهای خوب برای معرفی به جامعه موسیقی هستم.

علمشاهی همچنین گفت: متاسفانه بازار کنسرت در ایران نیزوارد مقوله باندبازی شده است و خواننده با یک تهیه کننده که اصلا کارش هم این نیست قرارداد 10 کنسرت را یکجا می بندد و دستمزد هر 10 کنسرت را یکجا دریافت می کند. من و امثال من نمی توانیم این هزینه را متحمل شویم و بنابراین به عقب رانده می شویم و رفته رفته در این عرصه ناپدید خواهیم شد.

وی با تاکید براین که بازار کنسرت موسیقی را 7تا8 خواننده می گردانند افزود: تهیه کننده ها تمامی برنامه های این 7-8 خواننده از پیش به خود اختصاص داده اند و ما نمی توانیم با آنها وارد مذاکره برای قرارداد شویم و عملا بیکار مانده ایم. این در حالی است که تهیه کننده ها متاسفانه به تنها چیزی که فکر می کنند پول است و از این راه درآمدزایی می کنند. مثلا خواننده ای برای هر سانس اجرای خود 60 میلیون دریافت می کند که 10 اجرا را یکجا قرارداد می بندد و به صورت نقد 600 میلیون دریافت می کند و بعد کنسرت برگزار می کند . ما توانایی پرداخت چنین هزینه ای را نداریم.

مدیر شرکت فرهنگی-هنری آوای نکیسا ادامه داد: البته می توان به آنها حق داد چرا که اجاره سالنها آن قدر بالاست که باید بابت پرداخت آن هزینه هنگفتی پرداخت کرد.از طرفی هم دوماه در طول سال محرم و صفر است، یک ماه رمضان است و روزهای وفات و ارتحال را هم که در نظر بگیریم عملا روزهای کمی هست که آنها می توانند کنسرت بدهند بنابراین تاکید دارند در روزهایی که می توانند کنسرت بدهند برای کل یک سالشان کسب در آمد کنند.

علمشاهی در بخشی از سخنان خود همچنین از موسیقی یکنواخت و مصرفی یاد کرد و اظهار داشت: متاسفانه موسیقی مصرفی در جامعه بیداد می کند.  صدای خواننده ها همگی شبیه به هم شده اند و ملودی های یکی از یکی به هم شبیه ترند. موسیقی سیر قهقرایی خود را طی می کند و دانلود غیر مجاز هم مزید بر علت است  که سرمایه گذار سودی از بابت سرمایه گذاری خود در موسیقی نبرد.

وی در پایان گفت: من آینده خوبی را برای موسیقی پیش بینی نمی کنم. چرا که اجرای موسیقی خوب و درآمدزاست اما بحث تولید مقوله هزینه بری است که هر سرمایه گذاری تمایل به ریسک ندارد و نمی خواهد هزینه بیهوده کرده باشد. این روزها یک آلبوم میانگین 80 میلیون هزینه برمی دارد ولی آیا می توان به بازگشت این سرمایه خوشبین بود؟

منبع : اختصاصی نوای فارس
به اشتراک بگذارید :
برچسب ها


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q