۱۴۰۳ هفتم ارديبهشت - 01:08 ب.ظ

در غیاب خواننده اثرآلبوم موسیقایی «خاتون» رونمایی شد

آلبوم موسیقایی «خاتون» رونمایی شد
نوای فارس: آلبوم «خاتون» به خوانندگی حجت اشرف‌زاده و محصول مشترك مركز موسیقی حوزه هنری و موسسه هنر و ادبیات هلال شنبه 10 مهرماه با حضور جمعی از پیش‌كسوتان و پیر غلامان اهل بیت (ع) و عوامل تولید این آلبوم موسیقایی در حوزه هنری رونمایی شد.

به گزارش نوای فارس به نقل از حوزه هنری، عباس محمدی سرپرست مركز موسیقی حوزه هنری در مراسم رونمایی از آلبوم موسیقایی «خاتون» كه شنبه 10 مهر ماه در حوزه هنری برگزار شد، با بیان اینكه آلبوم «خاتون» محصول مشترك دفتر موسیقی حوزه هنری و موسسه هنر و ادبیات هلال است، اظهار كرد: «خاتون» دومین آلبوم عاشورایی از سال 94 است كه با رویكرد تكریم مداحان بزرگ اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود. سال قبل آلبوم «خونین دلان» را رونمایی كردیم و امیدواریم این راه ادامه داشته باشد و بتوانیم این میراث معنوی را حفظ كنیم.

دستگاه امام حسین (ع) همیشه توانایی جذب مخاطبان را دارد

حجت الاسلام حسین فتحی، مدیر موسسه فرهنگی هنری هلال، نیز در سخنانی با بیان اینكه آلبوم «خاتون» ثمره 2 سال تلاش هنرمندان ارادتمند اهل بیت (ع) است، اظهار كرد: آنچه تاكنون رخ داده هجومی از بیرون به اصالت‌های حوزه مداحی و مرثیه سرایی بوده است. اینك به خاطر خانه‌نشینی و یا گوشه‌نشینی سنی پیش‌كسوتان مداحی و هیئت داوری و بی بهرگی فضای مجازی از انتقال تجربه‌های مداحان به نسل جوان، عرصه اصالت‌ها، میدان تاخت و تاز و راهبری كم‌مایگان معنوی شده است.

برخی از مداحان در تلفیق محتوا و قالب، فضایی غباراندود ساخته‌اند

وی ادامه داد: متاسفانه برخی كه ریشه در آب دارند و چشم به آن سوی آب‌ها دوخته‌اند، محتوا را فدای قالب می‌كنند و بی خبر از رنج‌های نسل‌های پیشین، در تلفیق محتوا و قالب ها، فضایی سراسر غباراندود را ساخته‌اند كه گاه با انتشار اثری در فضای مجازی و یا تصویر و صوتی از محفل خود، سبب دلشكستگی خادمان فرهنگی اهل بیت (ع) می‌شوند.

فتحی همچنین گفت: با رشد چشمگیر رسانه‌های عصر حاضر، نیاز به تولید آثار مناسب مذهبی احساس می‌شود. روی آوردن موسسه هلال به زمینه‌های دیگر هنر، همچون موسیقی نیز بر اساس همین دغدغه است. اگر می‌خواهیم ساختمان و بنایی را به درستی بنا كنیم، امكان ندارد بتوانیم به پایه و ریشه ساختمان بی توجهی كنیم. امكان ندارد سقف بدون ستون و پایه بر سر ما بایستد. این توجه كمتر شده و اگر امروز می‌بینیم برخی از علما و رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرمایشاتشان اصالت‌ها را مورد توجه قرار می‌دهند بر اساس همین نكته است.

مدیر موسسه فرهنگی هنری هلال با تاكید بر اینكه شیعیان و دستگاه امام حسین (ع) همیشه توانایی جذب مخاطبان را دارند، گفت: اگر امروز آثار موسسه هلال تحسین كلامی و قلمی بزرگان ادبیات آیینی را برانگیخته است، نتیجه سخت پسندی موسسه در انتشار آثار است. آلبوم موسیقی به‌جز «خاتون» هم كار كرده‌ایم كه به بازخوانی نوحه‌های آذری اختصاص دارد و نواهای شیرین و زیبایی را در این آلبوم می شنوید. دهه دوم فعالیت موسسه هلال، بر اساس تولید آثار ارزشمند در قالب‌های گوناگون و در انتشار و ارائه آن در عرصه بی انتهای رسانه‌های دیداری، شنیداری و فضای مجازی است.

وی تصریح كرد: آلبوم «خاتون» بر اساس دغدغه های از پیش گفته شده منتشر شده است و بدیهی است كه جنبه های گوناگون اثر و ارائه آن در معتبرترین پایگاه های اینترنتی مربوط به حوزه موسیقی را مد نظر داشته‌ایم. این آلبوم، نخستین آلبومی است كه با موضوع مرور آثار مداحی اصیل و اسم بردن از مداحان صاحب شیوه اصیل خوان تهیه شده است. اثری است كه به صورت پیوسته و روایی در حوزه موسیقی تولید شده است. نخستین اثر مذهبی است كه بی مناسبت تدوین شده و موضوع موسیقی آن به اصطلاح چهار فصل است. همچنین نخستین اثر موسیقایی مذهبی است كه خدمت به چهارده معصوم با تایید مادر بزرگوارشان حضرت فاطمه (س) را در اولویت محتوایی قرار داده است. همچنین نخستین اثر مشترك موسسه هلال و حوزه هنری است.

فتحی  با اشاره به اینكه قالب اشعار آلبوم «خاتون» نیمایی است، گفت: از بافت كلاسیك و خاطره‌انگیز موسیقی اصیل آیینی در اثر استفاده شده است و برای ذهن نسل‌های اول و دوم نیز خاطره‌انگیز است. مجموعه‌ای از نوحه‌های مشهور اصیل نیز در بافت اثر از نوحه‌های فاطمیه تا محرم بازخوانی شده‌اند تا به یاری موسیقی كه زبان امروز مخاطبان جهان است ماندگار شود. بر احصای شیوه‌های خادمی اصیل اهل بیت (ع) در لباس مداحی و هیئت داری در متن شعر تاكید شده است.

آلبوم «خاتون» حرف‌های دیگری هم دارد

فاضل نظری، معاون هنری حوزه هنری و مدیر مركز موسیقی حوزه هنری، نیز در سخنانی با بیان اینكه امیدوارم همكاری بین حوزه هنری و موسسه هلال ادامه دار باشد، اظهار كرد:
خدا را شكر كردم كه این كار با صدای حجت اشرف‌زاده منتشر می‌شود. ما سال گذشته اثر دیگری را از ایشان با عنوان «ماه و ماهی» منتشر كردیم و این خوانند محبوب و دوست‌داشتنی برای نسل جوان وقتی امروز اثری عاشورایی منتشر می‌كند، در پس و پشت این اثر حرف‌های دیگری هم دارد و ان‌شاءالله این حرف‌ها گفته و شنیده می‌شود.

نظری اظهار داشت: پرداختن به موضوع عاشورا بختی می‌خواهد كه نصیب هر هنرمندی نمی‌شود. دیروز با آقای اخشابی تلفنی صحبت می‌كردم و ایشان می‌گفت 3 روز می‌گذرد كه داخل استودیو است و شب‌ها هم همان جا می‌خوابد و اثری كه 6 سال پیش می‌خواست برای اباعبدالله حسین (ع) بسازد را شروع كرده‌، اما دلش نمی‌آید كه از آن دست بردارد و مدام سخت‌گیری می كند. به ایشان گفتم كمال جویی و كمال طلبی در ذات كاری كه انجام می‌دهی وجود دارد.

وی در پایان گفت: دوستانی كه برای تولید آلبوم «خاتون» گرد هم آمدند، انتخاب شده و كاربلد هستند. اتفاق خوبی است و برای آن باید خدا را شكر كرد.

خدمات متقابل موسیقی ملی و موسیقی مذهبی حائز اهمیت است

محسن جلیلی، آهنگساز آلبوم موسیقایی «خاتون»، نیز با تاكید بر اینكه همیشه استفاده از آواها و موسیقی آیینی، بخش مهم و جدانشدنی در برگزاری مراسم دینی و اعتقادی بوده است، عنوان كرد: توجه به كیفیت محتوای كلام و ارتباط آن با گوشه های موسیقی و ارزش‌های تربیتی آن از ویژگی‌های خاص آیین های عاشورا است.

وی ادامه داد: خدمات متقابل موسیقی ملی و موسیقی مذهبی، جدا از كمیت قابل توجه آن، به لحاظ كیفی هم حائز اهمیت است. به جرئت می‌توان گفت اگر موسیقی ردیفی وارد تعزیه نمی‌شد، هرگز به این شكوه و ماندگاری نمی‌رسید. موسیقی مذهبی در ایران، طی قرن‌ها گذر زمان هر چند با تنگناهای بسیار مواجه شد، با این وجود توانست از تمام گذرگاه های تاریخ به سلامت عبور كند و رسالت فرهنگی خویش را در حد اعلا به انجام برساند. البته جای تاسف است كه پس از گذشت قرن‌ها، این میراث ارزشمند و آزادی بخش، نه تنها آن گونه كه شایسته اش بود، پاس داشته نشد، بلكه هر ساله با ضعف های روزافزون، كران تا كران این چشمه معرفت، با خشكسالی بینش و هنر لازمی كه می‌بایست پشتوانه تعالی آن باشد، به نوحه هایی تبدیل شده كه از غنای معنایی و اصالت آوایی ردی در آن‌ها یافت نمی‌شود.

كمتر دانشكده‌هایی در زمینه موسیقی مذهبی داریم

جلیلی با تاكید بر اینكه به عنوان تنها كشور مسلمان شیعه كه مراسم محرم و صفر را با این شكوه و استقبال عموم برگزار می‌كنیم، كمتر دانشكده‌هایی در زمینه موسیقی مذهبی داریم، عنوان كرد: این خود راه را برای ورود بسیاری از كج‌سلیقگی ها بازمی دارد و از این جمله می‌توان به عدم اشراف برخی مداحان بر ردیف دستگاهی موسیقی ملی اشاره كرد.

حجت اشرف‌زاده نیز كه موفق به حضور در این مراسم نشده بود، طی پیامی از تولیدكنندگان و برگزاركنندگان این مراسم تقدیر كرد.

در پایان با حضور عبدالحمید قره داغی قائم مقام معاونت حوزه هنری، عباس محمدی سرپرست مركز موسیقی حوزه هنری و حجت الاسلام حسین فتحی رئیس موسسه هلال و از پیر غلامان اهل بیت (ع)، غلامرضا سازگار و حاج اكبر بازوبند و همچنین از خانواده پیرغلام فقید، حاج كریم دلنوا (شكیبا) تجلیل و تقدیر به عمل آمد و از آلبوم خاتون با حضور این شخصیت‌ها رونمایی شد.

عکس های هلیا سعیدی از این مراسم را در ادامه ببینید:
برای دیدن سایز اصلی روی عکس ها کلیک کنید
به اشتراک بگذارید :


عضویت : telegram.me/joinchat/AzEeHDus0u0ht5Y_Qi2E0Q